Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ekscizija fisure na presredku

ekscizija fisure na presredku

Pozdravljeni!

Pred približno 2 mesecema mi je bila opravljena ekscizija fisure na presredku. Izrezan je bil košček v velikosti 2.5 cm. Histološki izvid je postavil diagnozo : atrofična vulvarna distrofija.
Mesto ,kjer je bila ekscizija narejena naj bi po nasvetu ginekologa masirala z kremo bepanten plus ali z jekodermom. To sedaj delam prebližno že mesec dni, vendar je mesto postalo vse bolj rdečo, bolečo na dotik in sedaj čutim bolečino tudi pri sedenju.
Kako to , da me presredek sedaj po tolikšnem času bolj boli ? Ali mi za mazanje priporočate kakšno drugo kremo?

Kako pa je z uporabo kreme Lotriderm?Ker me občasno draži celo spolovilo mi je dermatolog na kliniki svetoval naj jo uporabljam 6 tednov 2x dnevno, vmes pa tudi kremo bepanten. Ali lahko to kremo mažem na tem predelu, kjer je bila opravljena ekscizija ?

Za vsak vaš nasvet se vam najlepše zahvaljujem!
pozdrav

POzdrav!

Verjetno gre za problem brazgotinjenja, omenjeni kremo lahko uporabljate tudi preko brazgotine, če vam je bilo tako svetovano s strani dermatologa.
Vsekakor pa naj svoje mnenje pove tudi ginekolog.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor!

Kako pa je z uporabo kreme Lotriderm? Tu mislim na čas uporabe. Svetovano mi je bilo naj kremo uporabljam 6 tednov neprekinjeno, v lekarni pa so me opozorili, da tako dolga uporaba tanjša kožo.
Kakšno je vaše mnenje?

Napisali ste , da gre verjetno pri meni za problem brazgotinjenja. S čim pa lahko rešim ta problem?

pozdrav

Brazgotinjenje je odvisno od kože, nanj ne morete vplivati.

Kar se tiče Lotriderma pa je vse odvino od lokalizacije, zato svetujem posvet s svojim terapevtom.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close