Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Ekg nujno prosim

Ekg nujno prosim

Lp stara sem 28 let imam vezave z ves in sves ter tahikardije in visok pritisk..jemljem concor cor in antiepileptike rivotril. Vceraj v sluzbi me je nenadno obsla slabost.. zacelo se mi je mocno vrteti..postala sem nekako zmedene vse se mi je zdelo tako pocasno. Bila sem tik na tem da zgubim zavest rok nisem cutila do zapestja malo visje utrip je bil zelo visok. Pred prihodom resevalcev 198. Nato se spomnem siren in resevalcev v resevalnem vozilu so me uskrbeli dali injekcino ter infuzijo . Posneli so mi ekg. Predvsem me zanima kaj pomeni moj ekg zapis. Povedali so mi da je bila spv tahikardija a da so nadaljne preiskave pomembne cakam na uz ker je bilo na slikanju opazno nekoliko vecjo konturo srca . Zdravnica mi je omenjala ablacijo vendar to je se vse nic recenega. Imam tudi v posnetku prejsnjih snemanj aplanirane t valove v2 do v4 ucerajsnji ekg pa se glasi..in lepo prosim zabrazlago

Abnormal ecg
Sinus tachycardia
Possible left atrial abnormality
Qrs changes v3/v4 may be due to lvh but cannot rule out anterior infarct
Inferior lateral st-t abnormality may be age and gender related . Consider normal variant.

Za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam

Glede na dosedanje izvide ste doživeli napad paroksizmalne supraventrikularne tahikardije, ki je bil kratkotrajen. Izgleda, da sprejem v bolnišnico ni bil nujen in, da ste predvideni za nadaljnje diagnostične preiskave

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Že poslan.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Odgovr že poslan

New Report

Close