Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Ekcem

Ekcem

Sem probral že na nemoderiranem forumu, pa bi raje slišal mnenje nekoga, ki je v tej stroki.
Torej:

pred nekaj meseci sem zaradi hude alergije na neke tablete dobil ekceme po obrazu (tako so vsaj definirali zdravniki). Dobil sem kremo Elidel, ki je hvala bogu (in zdravnikom) pomagala in so mi ekcemi v roku parih dni izginili.

Vse je bilo ok po tem, no, tu pa tam se mi zdi da mi je koža želela malo oteči, pa sem namazal in je bilo ok, kar me pa moti je pa sledeče:
vedno ko spijem kaj alkohola (npr. 1 pir je že dovol) mi postane ‘vroče’ v obraz, zakuham in me začne na predelih kjer sem imel ekceme koža pečt, skelet,… vizualno je neopazno, ampak občutek je, kot da se mi bo spustilo polno izpuščajev, čeprav nikol nič ni, skeleč občutek pa čez par 10 minut mine…
kaj bi to lahko bilo?? na alkohol nimam alergije, drugače pa sem alergik…

POzdrav!

Tudi na alkohol je lahko alergija!
Menim pa, da gre za reakcijo kože na mestih, kjer je bilo vnetje. Alkohol širi žile in na teh mestih, kjer so bile alergije, pride do vnetja, zardevanja….

pomoč je enostavna.
Dokler se zadeva ne umiri popolnoma, se bo treba izogibati alkoholu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

najlepša hvala za odgovor!
Zanimivo je samo to, da se mi je zadeva (no, vsaj vizualno) uredila popolnoma, nimam nobenih znakov ekcema, nič. Samo po alkoholu pride do občutka žganja in vročine na predelu, ampak, bom upošteval nasvet in se za nekaj časa poplnoma vzdržal alkohola..

New Report

Close