Dvoplodna nosečnost?
Pozdravljeni,
v zelo zgodnji nosečnosti (cca 5t+4) sem se zaradi močnih bolečin v spodnjem delu trebuha odpravila v porodnišnico na pregled. Tam so spremljali hcg in delali vaginalne uz par dni zapored. Ob zaključeni obravnavi čez par dni je ginekologinja zaključila, da je vse ok, da v maternici vidi dve GV in izključila IMN. Ob vprašanju, če dve GV pomenita dvojčka, je dejala da ja. Čez nekaj dni sem doživela precej močno krvavitev, ob pregledu pa 1 GV z RM, vse ok. Kar sem pozabila vprašati ginelologinjo, če je možno, da je prišlo do splava samo za en plod (eno GV), drugi pa se bo razvijal normalno naprej? Je bila druga ginek. kot prvič. Zdaj noseča 9t, 1plod, PSU +.
Hvala.
spoštovani,
po zapisu sodeč je v začetku res šlo za dvo plodno nosečnost, po krvavitvi pa ste očitno izgubili enega od obeh in se bo zdaj nosečnost nadaljevala kot enoplodna.
Spoštovani,
točne statistike glede pogostnosti izgube enega od dveh plodov tako zgodaj žal ni, mislim pa, da se to zgodi relativno redko. Za drugega naj vas pretirano ne skrbi oziroma na to itak nimate vpliva niti medicina proti temu ne pozna ukrepov, zato se strinjam, da boste ob NS izvedeli več.