Najdi forum

Se strinjam s Kajso.

Nihče ne more iti ali biti v zdravem partnerskem odnosu če so posredi nezaupanje, ljubosumnost, “potreba” po preverjanju partnerja, posesivnost in še kaj. Kdor pa tako igro sprejme, sploh če gre za izoblikovano odraslo osebnost, se mora zavedati posledic. Nesprejemljiv mi je potem izgorov da je “šlo nekaj let v ***”, skratka – dostikrat zaradi trme ali zaslepljenosti rezultate katastrof ljudje iščejo kar sami.

Jaz bi samo rekla, da pojdi iz takega odnosa, dokler je še čas. Sem pa istočasno mnenja, da v partnerskem odnosu le MORA biti zaljubljenost. Mora biti prisotno tudi srce, ne le razum. In v tvojem primeru mislim, da je razum, zato pojdi.

Spoštovana gospa Eva,

upam, da vam številna mnenja pomagajo pri izoblikovanju vaše odločitve in presoje, kako naprej. Odločite se v skladu s tem, kar čutite. Nikar pa ne podcenjujte več svojega ženskega dostojanstva, samospoštovanja in vrednosti. Takšno mater si tudi vsak otrok želi in zasluži.

Močno verjamem, da najdete srečo tudi zase, s tem pa tudi za otroka.

Tudi vam Evgen želim, da poiščete svoje zadovoljstvo in sproščenost v odnosu s partnerko. V odnosu vedno obstajata dve zgodbi, vsak od partnerjev ima svojo in vsak od njiju jo drugače interpretira ali doživlja. Oba pa imata tudi prav. Tu je potrebno veliko razumevanja, posluha, iskrenosti, predvsem pa sočutja, da eden zmore začutiti, kako je drugemu in ga v tem sprejeti. To je ključno.

Vse lepo želim!

res je !

Draga Eva,

nobena gospodinjska pomočnica ni dolžna svojemu delodajalcu nositi telefonskih izpiskov. Še najmanj pa brezplačna gospodinjska pomočnica.

Ne razumem, zakaj sploh čutiš potrebo in hodiš gospodinjit ljudem, pri katerih ne živiš. Odrasel moški in odrasla punca bi pa že morala biti se sposobna organizirati toliko, da bi znala poskrbeti za svoj dom.

Predlagam ti, da najprej ukineš to navado, da nehaš hodit k njim gospodinjit. Mislim, da se bodo vajini odnosi potem kmalu tako zaostrili, da bo veza končana sama od sebe.

Sicer pa ti seveda predlagam, da to vezo čim prej končaš, v lastno dobro. Bom mislila nate. Tudi sama sem trenutno v taki življenjski situaciji, ko se bom morala odločno postaviti zase. Ne sicer v osebnem življenju, pa vendarle.

Hi,
ti presneti izpiski, tudi sama sem imela doma zežave s tem, ker jih je moj dragi na vsak način hotel videti, sicer nisem nič skrivala in sem mu jih pokazala, vem, napaka, ampak tudi zabičala, da je zadnjič, da je bil tako nezauplim do mene!

Eva, dobro bi bilo tudi vedeti, kaj za vraga je bilo v tem presnetem sms od sodelavca, ki je tvojega spravil v tako nezaupanje.A je on vedel, da si vezana in če je, si mu povedala, da je napak ravnal!
Ne vem pa zakaj si številko ot le-tega skrila, saj to potem ni noben način.

No, upam da si težavo rešila!

Lep pozdrav vsem!

Govoriš o nesposobnosti postavljanja meja’
Torej, tvoj partner, jih ne postavi otrokom, ti bi ga rada prevzgojila?
Pa ti, kako, da jih ti ne znaš postaviti partnerju, kar se tiče ztebe osebno?
Vsi bi vzgajali druge, kaj če bi pričela pri sebi?

Tvoj problem je šolski primer, ko nabašeš na iste težave drugič, ker vmes nisi spremenila sebe in si magnet za manipulatorje.

Najprej se vzemi v roke in razčisti koliko si samozavestna, kdaj se počutiš udobno in spočito, koliko časa in energije posvečaš vzgoji tvojega otroka v srečnega…

Kdor je sam pokvarjen, preverja vse naokoli. Ne rečem, da moramo biti čuječi in se zavedati in odreagirati na to, kar se dogaja okli nas.
Sedanji partner me spominja na aknastega, nesamozavestnega najstnika, ki ves čas nekaj išče, prestavlja meje in si veliko dovoli. Besede spoštovanje ne razume. Ali ti je to res potrebno? Se nisi že prej zato ločila?!

Dr.Harville Hendrix: Zdrav otrok in ljubezen staršev in
isti avtor: Najina ljubezen 1.in 2.del preberi. To rabiš kot kisik in vodo.

Srečno!

Spoštovana Halo!

Žaljive navedbe na forumu niso dovoljene, zato sem iz vašega mnenja izbrisala stavek, ki je bil sporen.

Hvala za razumevanje in vse lepo vam želim.

Hvala, ker ste zbrisali, kar ni bilo primerno.
Včasih kakšen problem prav začutim in potem odgovorim grobo, da bi se oseba na drugi strani ozavestila in zdravo razjezila, ne zaradi nesramnosti.Opažam, da nekateri na nežne in v vatko zavite nasvete reagirajo tako, da znova težijo k starim načelom in padejo v še večjo nesrečo.Do mojega odgovora je bilo že toliko pametnih besed izrečenih, nežnih, obzirnih in naklonjenih, pa sem imela občutek, da se še vedno ni dala na 1.mesto v svojem življenju.Zato sem bila malce “huda”.

lp

Spoštovana halo!

Super ste!

Vse lepo vam želim.

Bljak!!
Nakladalka, da ji ni para (I know her), še na forumu naklada inn laže pod psevdonimom, katastrofa!!! V realnem življenuu pa, ko se ji pa zalomi, je pa vsa uboga in vsi drugi vse krivi, ona pa mila jera jerica!!! Škoda časa vseh komentarjev na to temo, res škoda!!! Zanjo ni upanja!! LP

katja 30, mene pa zanima na koga je to “letelo”? In zakaj šele sedaj? Če je na Evo P ste ji 19.04.08 tudi vi odgovarjali in to malce bolj naklonjeno!? Zakaj sedaj taka “bomba” jeze? Zdi se mi, da ni pošteno nekaj namigovati in ne jasno obrazložiti za kaj sploh gre.
Sicer pa tu vsi nakladamo in predstavljamo svojo realnost-lažemo pod raznoraznimi psevdonimi…

Vsekakor pa LD še naprej

New Report

Close