DVOM
Dragi forumovci. Zasledila sem, da ste zelo razgledani, pa bi vas vprašala za eno hecno zadevo.
Kaj pomeni, da reče moški v zvezi z eno žensko, da je ful opasna. Kaj misli s tem? S prijateljico se ne morava zediniti o tem, pa mi prosim povejte svoja mnenja.To je rekel en moški njej, ko jo je prvič videl in ji je rekel: “a ti si tista, ki si menda ful opasna”.
Najlepša hvala!!!
Še največkrat besedica “opasna” pomeni, da je ena ženska res huda mačka. Seveda ima tudi nekaj drugih pomenov. Najpogosteje se uporablja še pri povdarjanju pomembnih in ponavadi obče znanih spretnosti ali lastnosti (recimo da nekdo raztura v smučanju). Vse je odvisno od tega, s kakšnim tonom to nekdo reče. Če je ton zaskrbljen, resen ali negotov, poneni “opasna” nekaj negativnega, je pa res, da se to uporablja ponavadi v pogovoru s tretjo osebo (recimo, če nekomu opisuješ gospodovalno ali hitro zamerljivo osebo). To rečeš tudi takrat, kadar hočeš na nekoga narediti vtis oziroma ti je všeč (na podlagi nekaj pozitivnih informacij o njem ali pa na podlagi splošnega slovesa). Tu je ton rahlo ali prikrito zapeljiv.
V zgornjem primeru greverjetno za mešanico laskanja in občudovanja, pa tudi kanček zapeljevanja. Ta moški je verjetno o njej slišal kaj zanimivega, pozitivnega, in ji je to rekel, ker mu je bila všeč.
Dober dan! …pametni ja, to pa to. Opasna? Ma to ni nc slovenskega. Huda? Dobra Mrha…yes, reci no!! Dobre mrhe, mačke, ženske…so pač dobre! Nevarne za moški svet, HOT WOMAN…mislim na to. Moje osebno mnenje je, kakšna škoda, da jih je premalo…zagotovo se med rjuhami dobro “kurijo”…pa skurijo tipa do onemoglosti. Kaj moreš. Ene pač znajo, Bogu hvala! Tole, da ne bo cenzure…mislim, da jo v postelji dobro vrtijo…Ma, sorry, bi ti napisala še kaj…pa ti bo postalo prevroče.
Za moške pa: “NAJ VAS BOG OBVARUJE SLABIH ŽENSK…DOBRIH SE PA OBVARUJTE KAR SAMI!!!” Ali pa ne…
To sem ti želela povedati! Piši na moj e-mail, lahko ti napišem še kaj…
Lep dan tebi in vsem…posebno moškemu svetu…naj se kar boje opasnih!
Angel