Najdi forum

Dvojno življenje

Prosim za mnenje, ker tole se vleče predooolgo časa in mi res načenja vse živce in otežuje celo življenje.
Skratka s punco s katero sem bil skupaj že pred štirimi leti (1 leto), se sedaj pol leta že spet ponovno dobivam. V tem času sva praktično postala kot par, spi pri meni vsak drug dan, bila sva že na potovanju 10 dni, kratke počitnice v istri, skupna družinska kosila, … tudi govori mi da kam greva poleti na morje, da decembra ponovno na potovanje, … obstaja pa en VELIK problem, da vedno med tem časom, je najin odnos moral biti popolnoma skrit. Žal smo mladi v dobi facebooka in kakršne koli najine slike in podobno je bilo prepovedano oz. je še. Počasi se je itak razvedlo, sicer samo med njenimi prijateljicami in seveda njeno družino, njena druga družba (sošolci s faksa), pa nič ne vejo o naju, ker je rekla da jim bo povedala, ko bo pripravljena 100%, da bodo po treh letih ponovno par in da se bo to zgodilo konec junija. No v teh 6 mesecih odkar se druživa, sem jo nekajkrat pošteno ujel na laži. Ker ima ona od te družbe, kateri ne smem povedati nič o naju, zelo dobrega oz. najboljšega prijatelja, sem začel sumit, da ima še kaj z njim poleg mene. Po nekaj prepirih v teh mesecih, da nima nič z njim, me je včeraj ŠOK! Podlo dejanje, a vendar ni šlo več, vzel sem telefon, prebral smse in skoraj bruhal. Punca mu piše popolnoma iste smse kot meni – ala luby moj, greva jutri na morje za en dan, po službi pridem k tebi bova mal pila, … skratka GROZA! to sem slutil že nekaj časa, a vendar verjel, da česa takega ni sposobna. Tudi v času ko je bila z mano na morju 10 dni, se mu je lagala, da je z družbo šla na morje in da že komaj čaka da se vidita,v resnici pa je bila 1000 km stran z mano na sanjskem potovanju. Enostavno ženska ima dva življenja, verjetno je to že motnja, ker toliko ko se je prelagala meni in ob enem njemu, še nisem videl. Ko sem prebiral smse, kaj piše njemu, se je vse sestavilo v eno sliko in vsi tisti izgovori, da gre k sestrični prespat in podobno so se izkazali za laž, kar sem počasi tudi sam začel slutit. Ampak to se dogaja že pol leta, kako eni to zmorejo? Je pa res, da sem ji kupoval kar precej daril, jo razvajal, ker jo imam resnično rad in mi je najbolj to hudo, da to pomeni res konec za vedno z njo, kar si pa zdele, ko je polno čustev to niti ne želim, samo njene ljubezni in iskrenosti.

Imam problem, da ne vem kaj narediti:
– povedati in pokazati vse slike temu prijatelju, kateremu se tudi že laže pol leta, da upam, da jo bo še on izbrisal, kar dvomim, ker je menda zatreskan v njo že 2 leti.
– ji samo povedati da vem kaj dela in končati. To bi bilo najlažje, ampak ko pomislim, da me je varala celih 6 mesecev, čeprav nisva bila par na papirju ampak dejansko sva se tko obnašala in koliko truda, odpovedovanja za njo sem dal čez, si po eni strani želim da tudi ona mal trpi, kot jaz že par tednov.
– ali ji dati možnost, da s tem prijateljem konča oz. mu pove, da je pač z mano in ji zadevo oprostit.

Zato mi je hudo, ko mislim, da me ima pa le rada, če je pol leta skos spala pri men, uživala sva skupaj, spoznala sorodnike, družinska kosila, …. da nekaj ji le pomenim in si govorim, da tisti prijatelj je le za popestritev, ker dejansko spi res veliko pri meni in da mogoče bi ga še lahko pustila pri miru.

Popolnoma zmeden. prosim za mnenje, ker tole je prišlo predaleč.
HVALA vam!

Spoštovani Slovenc,

opraviti imate z osebo, ki »potrebuje« dvojno življenje in z njim seveda nujno povezano prikrivanje, izmikanje, laganje. »Potrebuje« sem napisala zato, ker ga v resnici ne potrebuje ona, pač pa njen močno zakoreninjen, verjetno še zelo malo ozaveščen vzorec, ki je nastal veliko prej, preden sta se vidva sploh spoznala. Da bi se o tem dalo reči kaj več, bi morali videti širšo sliko. Sicer pa za pomoč ni prosila ona, ampak vi; kako je torej z vami v tem odnosu, v tem položaju, kako se počutite kot soigralec ali celo stranski igralec v tem tujem in sila mučnem scenariju? Kako da ste vi pristali na skrivanje, zatajevanje vajine zveze, trud in odpovedovanje in kako da niste posumili, da tukaj nekaj enostavno »ne štima«?

Prav s temi vprašanji si zdaj belite glavo tudi vi. Ali pa morda ne, ker je junij že minil in naj bi objavila svojo zvezo tudi dekletovim prijateljem. Ali sta jo, ne vem, ali sta še oziroma spet skupaj, lahko samo ugibam. A tudi če sta, bi se bilo pametno zazreti predvsem vase in v vašo potrebo, da ste znova začeli razmerje s tem dekletom po nekaj letih in da bi ji po vsem, kar trenutno preživljate, »oprostili«. Verjamem, da bi ji res lahko, a koliko ostaja v vas sumničenja in dvomov, da se sprašujete – ali je to res vredno? Ali boste zdržali, ohranili mirno kri vsakokrat, ko boste pogledali njen telefon in se vprašali, kakšna sporočila nemara skriva?

Nakazali ste tri možne rešitve. Kaj bi pridobili oz. kaj bi razrešili, če bi jih uporabili? Pri prvi varianti gre za poskus maščevanja, ki vam žal ne bo prineslo olajšanja. Pri drugi: da, racionalno gledano bi bilo najbolje odnos končati, kajti dekletovo laganje je neodvisno od vas (in od drugega fanta), je del nje in zdraviti ga bo začela šele takrat, ko in če bo zaradi tega postalo pretežko njej, ne pa komu drugemu. In zakaj bi zavlačevali – samo zato, da bi ona trpela? Kaj bi vam to prineslo? Morda hipno zadoščenje, a se bojim, da prav nobenega olajšanja. In tretja rešitev: da, kot že rečeno, lahko ji oprostite in upate, da bo ostala samo z vami. V tem primeru pa se boste morali resneje posvetiti temu odnosu in seveda bi vam svetovala partnersko terapijo. Tudi za vas bi bilo dobro, da bi se naučili bolj prisluhniti svojim občutkom in zaupati vanje. Če pomislite za nazaj, se lahko spomnite svojih slutenj, da je bilo nekaj narobe. Čuteč in dobrohoten človek ste in škoda bi bilo, da bi te svoje darove vlagali nekam, kjer bi dobili v zameno manj kot nič.

Pogumno soočanje vam želim,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

Probaj si odgovoriti na te dileme:
[list]
[*] …
[*] …[/list]
– si prepričani, da lahko požreš nezvestobo oz odpustiš za nazaj, O.K., potem ima še smisel nadaljevati, če pa te bo to nonstop spremljal dvom, pa bolje da prekineš, ker tako funkcionirala ne bosta, vsaj ne na zdravem partnerskem niovoju.
– Si želiš ljubezen in družino z nekom bolj konstantnim?
– Je vredna oz. v tvojih očeh toliko dražja oseba, da si pripravljeni tekmovati z nekom za njeno naklonjenost – tudi če boš ti zmagovalec bo samo od njenih nagonov odvisno ali boš samo ti še njeni spolni partner, ali pa bo iskala še naprej adrenalinske veze, pač z nekom drugim.
– Kakšen moški pa sploh si, da pristajaš na “tajenje” vajine veze, je ne znaš direktno vprašati v čem je problem, al te tako uspešno prepalamudi, da si potem tiho?
– z darili si delaš samo medvedjo uslugo, si zaradi tega na njeni prioritetni listi?
– pa pozneje, boš za otroke ugibal čigavi so, si pripravljeni to požrti v imenu ljubezni?
Po moje se bo ženska nekoč z nekom umirila, ko bo svoje skoz dala, a bolje, da je to nekdo tretji, ki nebo med prizadetimi, kot si ti sedaj. Bo tako lažje za vse.

New Report

Close