Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Dvojna maternica in maternični vrat

Dvojna maternica in maternični vrat

Pozdravljeni!
Nekaj let nazaj sem izvedela da imam dvojno maternico (ena nerazvita) hkrati s podvojenim materničnim vratom. Rečeno mi je bilo, da bom lahko zanosila normalno pa čeprav bo to bojda zelo rizično.
V maju sem šla po precej letih na splošni USG pregled, pregled rada materničnega vratu itd.
V prevedenem opisu je bilo opisano slednje:

Vizualizirana je bila dvojna maternica, I z dimenzijo AP:32 in 7 mm širokim trislojnim endometrijem, II – z dimenzijo AP-32 mm in

endometrij je triplasten in širok 6 mm. Desni jajčnik meri 32 x 19 mm s foliklom velikosti 15 x 14 mm. Levi jajčnik

18 x 12 mm. Douglasov zaliv brez vsebnosti tekočine.
Ko sem zdravnika vprašala, če imam endometriozo, sploh ni znal odgovoriti, ampak definitivno sem pa občasno imela kakšne simptome PCOS.
Potem mi je bilo še povedano da kar naenkrat je v obeh maternicah zadosti prostora ampak da definitivno bo potrebno veliko truda za zanositev. Povedal je, da je vredno poskušati.
No in od aprila naprej nadzorujem cikle, vedno sem imela nekje 29 dni, nikoli mi menstruacija ni zamujala, pa sem šla narediti test in pokazalo je pozitivno torej danes bi bila v 5. tednu in 4 ali pa 5 dni.
Kmalu se bom vsekakor najavila na kakšen pregled, me pa iskreno zanima, kakšna so v resnici tveganja s podvojno maternico in ali se zares veliko primerov konča s carskim rezom, morda celo prezgodnjim porodom itd? Zanima me tudi, na kaj je potrebno posebej paziti v takih primerih in poleg folne kisline ter vitamina D, kakšni suplementi so najbolj priporoljivi.
Najlepša hvala že za odgovor vnaprej. 🙂

 

Očitno imam res redko ali težavno situacijo, če nihče ne pozna odgovora. :/

New Report

Close