Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dve vprašanji

dve vprašanji

Dobro jutro!

Jaz sem danes pri svojem štirimesečniku opazila na pamperski, da ima rumen urin (prej vedno belkast)..glede na to da se polno dojiva, ne vem, a mu naj ponujam vodo ali ne.

Zanima me še nekaj…tudi jaz sem napol vege…mesa pojem ravno toliko, da ne morem rečt da sem čista vege (skratka niti pol kile na mesec verjetno ne)..in me zanima, a lahko jemljem kake vitamine ker dojim…kaj mi priporočate? Predvsem me zanimajo vitamini, ki “skrbijo” za živčevje.

Hvala in lep dan!

Spoštovana enaT,
otroku kar ponudite dodatno tekočino, vendar jo bo morda zavračal, saj dojeni otroci pogosto ne marajo dodatnih tekočin. Če želi, jo večkrat pristavite.
Za vas bi vam svetovala, da se dobro oborožite z znanjem o nadomeščanju vitaminov in mineralov, ki jih običajno primanjkuje pri vegetarijancih. Predvsem dojenje predstavlja za organizem veliko obremenitev, saj jemlje iz vaših zalog, ki pa jih nimate. Zato nadomeščanje ne bo odveč. Vit. B, B12, folna kislina, kalcij, skratka karkoli (Sanovit, Unicap, cel kup raznih preparatov).
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close