Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Dušenje zaradi alergije?

Dušenje zaradi alergije?

Spoštovani!
Stara sem 21 let. Pri treh mesecih sem bila alergična na jajca in mleko, alergija je nato izginila in sedaj s tem nimam problemov, oboje normalno uživam. Pred dvema letoma sem bila na testiranju za alergije. Odkrili so alergijo na cvetni prah, pršice in še nekaj drugih alergij, ki baje niso nevarne za moje zdravje. Dobila sem tablete, razpršilo za nos in kapljice za oči, vse to uporabljam le v spomladanskih mesecih. Drugih zdravstvenih problemov nimam.
Pred približno letom dni pa sem se ob zaužitju Dextro Energy bonbona skoraj zadušila. Bonbon sem pojedla in šele po par sekundah me je začelo dušiti (nikakor nisem mogla vdihniti in priti do zraka). Po približno pol minute sem lahko normalno zadihala. Takrat me je to zelo prestrašilo in bonbonov nisem nikoli več jedla. Čez nekaj časa sem imela enak problem z liziko. Nisem je grizla, ampak le lizala, zato se mi zdi vse skupaj še bolj čudno. Najprej sem pomislila, da se mi je mogoče zataknila slina. Danes pa se je vse spet ponovilo, ko sem jedla Rum ploščico. Pojedla sem jo pol, čez približno 10 sekund pa me je začelo dušiti. Malo pred tem sem imela pekoč, dražeč in mogoče malo stiskajoč občutek v grlu.
Sumim, da sem alergična na določene sestavine v tej hrani (verjetno na nekaj kar je prisotno v vseh treh živilih, ki sem jih zaužila), je možna tudi kaka druga težava (z dihali, požiralnikom?)
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

New Report

Close