družinska postelja
Kljub temu, da sem bila proti temu, da otroci spijo pri starših, imamo pri nas družinsko posteljo po potrebi. Starejša navadno spi v svoji postelji, kadar pa so dnevi ko smo manj skupaj se veselo vsi štirje zavlečemo v posteljo in spimo skupaj. Mlajša včasih spi v svoji, včasih pri naju. Ponavadi pa kadar že spi v svoji ponoči pride k nam. V času dojenja je bilo najbolj prijetno če sem jo napol v spanju podojila. Nikoli me ni bilo strah, da bi kakšno poležala. Zdaj imamo kakšno noč selitve narodov, ko prenašamo tisto, ki trdno spi v svojo posteljo, pa se zbudi druga in prihlača k nama in tako naprej. Družinsko spanje je lahko nekaj zelo prijetnega sploh v tem hitrem tempu v katerem živimo, seveda dokler odgovarja vsem.Krasen dan in prijetne sanje.
Živjo!
Ja, ja, blazno pametni so na predavanjih. Jaz mislim, da je najbolje, da poslušaš svoje srce in delaš s svojo glavo.
Mi smo imeli družinsko posteljo, pa še vedno jo imamo vsake toliko, čeprav je deklica stara 4,5 leta. Ko sem dojila, mi je prišla zelo zelo prav, ker sem bila še bolj utrujena, če sem morala vstajati, da sem nahranila otroka. Tako pa samo odpneš gumbe in… Da pa dojenje ne bi bilo zato kvalitetno? Pozabi na to. Jaz sem dojila (kljub družinski postelji) 22 mesecev.
Vprašanje je samo, ali si ti želiš družinske postelje. Če bo tebi prijetno, bo otroku tudi. Očka pa se bo tudi navadil. Naš je čisto navdušen, ko se naša pikica stisne k njemu med spanjem. Otroci so pač taki angelčki, sploh ko spijo.
Razmisli in se odloči. Sama.
Sonia