družinska kronika
Ojla!
Z možem sva se navdušila nad pisanjem družinske kronike. Jaz sicer sanjam o taki debeli zguljeni knjigi, v katero pišeš z gosjim peresom in črnilom, ampak je današnji čas preveč moderen za to. Odločila sva se, da bova uporabila kar fascikel in prozorne mapce, v katere bova vlagala raznorazen material (kartice, kino vstopnice, risbe, kakšno fotografijo, CD-je…) na preluknjane liste bova pa pisala.
Zdej me pa zanima, ali ima kdo od vas kakšne izkušnje s tem ali pa pozna dobro spletno stran z idejami. Vesela bom vsakega predloga!
Lep dan!
No, jaz sicer ne delam družinske kronike, imam pa dva fascikla, za oba sinova, kamor vlagam tisto, kar se mi zdi, da zaznamuje njuno življenje in čemur se bosta lahko nekoč nasmejala… Samo nakej hitro se debelita, tako da bom morlala verjezno zadevo na vsake tolilo malo “zreducirati”, drugače bo fascikolv za celo omaro… Definitivno pa ne shranjujam kart za kino in podobnih zadev.
Rada bi izvezla prtiček z velikonočnim motivom:
velikonočno jagnje, ki drži zastavo in napis IHS. (verjetno marsikatera ve kaj imam v mislih)
Mogoče katera ve, kje bi dobila ta motiv (vzorec) pa še to, kako naj ga prerišem na tkanino. Če prerisujem z indigo papirjem nikakor ne morem indiga sprati s tkanine.
Rada bi izvezla prtiček z velikonočnim motivom:
velikonočno jagnje, ki drži zastavo in napis IHS. (verjetno marsikatera ve kaj imam v mislih)
Mogoče katera ve, kje bi dobila ta motiv (vzorec) pa še to, kako naj ga prerišem na tkanino. Če prerisujem z indigo papirjem nikakor ne morem indiga sprati s tkanine.