Društvo
Imela sem srečanje z vodjo Društva ze večjo rodnost in plodnost Slovencev.
Samo v informacijo tistim, ki se borite z neplodnostjo (sej veste, katere mislim…).
Pogovor je bil dolg, odkrit in je zajemal vsa področja, ki se tičejo te problematike.
Seveda – tudi oni nimajo čarobne tabletke, ki bi nam dala tisto, po čemer hrepenimo. Povedali pa so mi precej – meni – znanega, in rpav tako veliko meni neznanega. Razložili vzroke in posledice, prikazali statistiko, predlagali rešitve. Vse temelji še vedno na meni in mojem možu, a zagotovo so nama bile pokazane eventualne nove (brezplačne!) rešitve.
Napisati več? Hmm. Ne vem, kako naj napišem.
Kakršnokoli informacijo in pomoč sem iskala zaradi tega, ker me je neuspeh na prvem IVF-u sesul (ceprav tega nisem hotela priznati), prav tako moza. Sama si nisem znala vec pomagati – ceprav imam krasne prijateljice, pa tale forum, pa vse. Ko je bila objavljena stevilka na forumu sem poklicala. In se odločila za obisk.
V daljšem pogovoru sva z gospod analizirali mene, moje izvide, moja dosedanja zdravljanja. Povedala mi je, a na podlagi analiz vseh podatkov meni, da je moja težava v hipofizi. S hrano, primerno odpravljanju motenj delovanja, lahko poskusim stvari “spraviti v red”. Prav tako s prilagojeno telesno vadbo.
Razlozila me je, kaksni so nameni in cilji delovanja drustva – so nevladna organizacija! Povedala mi je o akcijah, ki so jih ze izpeljali, razlozila statistiko uspeha. Kmalu se spet slisiva, da mi da nadaljnja navodila zdravljenja – bolje receno – prenove telesa in duha.
Definitivno je tako, da sem dobila veliko informacij. In – po premisleku na poti domov in pogovoru z možem pozno v noč sva se odločila, da bova spremenila življenje.
Gospa pozna forum; in nekaj forumovk pozna njo 🙂 To zdaj vem (ceprav ne vem, katere so:)). Mogoce bi tiste, ki so v drustvu ze dalj casa, lahko o tem povedale se kaj vec.
Sej sploh ne vem, ce je takle EPP dober?????