Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Drugo mnenje

Drugo mnenje

Pozdravljeni,

 

najprej naj povem, da se striktno izogibam “google” medicini in sem do sedaj povsem zaupal vsem zdravnikom, s katerimi sem kadar koli stopil v stik. Tokrat bi resnično prosil za drugo mnenje, ker nas že načenjajo živci.

4-letna, predhodno popolnoma zdrava in krepka hčerka je bila pred tremi tedni 11-dni hospitalizirana zaradi RSV in posledično pljučnice. Po petih dnevih doma je ponovno dobila prehladne simptome, najprej kašljanje, nato vročina, nazadnje je prišla dihalna stiska in po dveh dneh je končala v rešilcu s saturacijo 83.

V bolnišnici je že 8. dan, napredka popolnoma nobenega. Ob odklopu s kisika saturacija počasi pada, danes ponoči 86%, perodično se še vedno pojavlja vročina (prve tri dni 40, zdaj 38). Rentgen pokaže nekoliko meglena pljuča, krvna slika recimo da je v redu, crp je nazadnje bil 30. Najbolj od vsega me presune, da po inhalaciji ventolina saturacija pade v nižave. Nazadnje z 98 (na 3L kisika) za 87… Občutek imam, da ji ventolin ne koristi, ampak prej škodi. Že večkrat je bila brez kisika, pa so jo po ventolino morali ponovno priklopiti nazaj. Meni nekaj ne štima. Napredka ni praktično nobenega.

Prosim za drugo mnenje.

Hvala
M

Posredujem še odgovor moderatorke:

 

****

Spoštovani,

gre za težek potek dihalne okužbe s pljučnico, najverjetneje v celotnem sklopu zaradi RSV.

Dejansko je potek tako nenavaden, da je res zelo hudo, predvsem za deklico. Seveda pa tudi za vas, ko spremljate ta neugoden potek.

Sicer bi bilo dobrodošlo mnenje lečečih zdravnikov, zadnjih izvidov, njihove prognoze.

Kar se tiče Ventolina je tako, da ob inhalaciji VEDNO pride do padca saturacije kisika. Zato se tudi Ventolin vedno daje izključno v inhalaciji s kisikom in zato tudi Ventolina ne bi smeli dajati za inhalacijo domov, kot se to vseeno dogaja. Običajno pri manjših poslabšanjih v nekako pol ure pride do izboljšanja saturacije, pri težjih potekih pa se saturacija ne dviga in otrok potrebuje kisik tudi še potem oz. več dni.

Potrbno je vedno tudi oceniti ali je Ventolin pomagal (ne glede na padec saturacije, kar je pričakovano), torej ali je diihanje po Ventolinu izboljšano, je manj obstrukcije (piskanja, težkega dihanja).

Kakor je res težko, povprašajte lečečega zdravnika, kajti jaz lahko brez vseh drugih, pomembnih podatkov, podam samo splošne informacije.

Tanč

***

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close