Drugi moški
Pozdravljeni,
potrebujem nasvet. Z možem sem že kar nekaj časa, želela pa bi si, da oba poizkusiva še z drugimi osebami. Možu sem to sicer že omenila, za trojčka ni zainteresiran, jaz pa bi šla resnično rada z drugim tipom.
Sem pa v precepu ali možu to povedati, da si želim še kakšne izkušnje, saj sem bila večino življenja le z njim, ali ga pač prevarati. Mene ne bi motilo, če bi šel on še z drugo žensko. Enostavno si želim še drugačne izkušnje.
Je bil kdo v podobni situaciji? Obstaja zakon, kjer imata oba poleg moža/žene še druge “partnerje” in je to obema ok? Izkušnje?
Seveda obstajajo takšni zakoni.
Kot obstajajo tudi takšni zakoni, kjer se gresta to igro in se eden (ponavadi tisti, ki mu sprva ni bilo do tega menjavanja partnerjev) na smrt zaljubi v nekoga drugega in odide. In glede na napisano tvoj mož sploh ne bo imel težav najti boljšo žensko od tebe. Žesko, ki bo cenila ljubezen med dvema.
Pri meni je enako, te čisto razumem. Moj bivsi partner me je varal in sem ga zapustila isto minuto ko sem izvedela. Zanimivo, zdaj razmišljam drugače. Sem poročena in bi si želela v troje, tako z žensko, kot z moškim.
Sem ga pa že tudi spraševala glede tega pred leti, da naj mi pove, če mu bo kdaj dolgčas z mano oz. bi želel popestritev, da bom sla z veseljem v troje, ker me privlačijo tudi ženske. Odgovoril je, da ve, da nikoli ne bo tako, ker bo vedno želel le mene. Tako da tudi jaz dvomim da bom kdaj prišla do trojčka z žensko, še manj z moškim.
Poznam pa poročen par, ki je to redno prakticiral. Takrat sem bila samska in sta tudi mene povabila zraven, vendar sem si premislila (verjetno sem bila premlada in še nesigurna v to, da si tega res želim). Sta se pa potem cca. eno leto po tem ločila, ne vem pa, če je povezano z njunim spolnim življenjem.
So kar težke te zadeve in jaz mislim da morata biti oba res močna karakterja in pripravljena na kaj takega da potem tak zakon/zveza funkcionira.
Sam imam podoben “problem”, poskusil bi v troje (z žensko ali moškim) vendar se moja partnerka s tem ne strinja. Prav tako, se žal ne strinja s predlogom o obojestranskem seksu z drugimi osebami in pravi, da ji zadoščam.
Zbegana123: Moj predlog je, da mu poveš najprej česa si želiš, če te partner zavrne ti še vedno ostaja tista druga opcija:) Drugače pa seveda obstaja veliko parov, ki imajo v tem smislu odprto zvezo z določemi pravili.
Tudi če moža prevaraš v smislu nove izkušnje in “športnega seksa” zagotovo ni to noben prvi korak k ločitvi, če si v drugače z njim srečna, ljubezen in seks sta (pogosto) ločena pojma. Seveda pa je potrebna diskretnost, ker v nasprotnem primeru pa bi se lahko zgodilo, da se bo on želel ločit…
Poznam par, ki je to dolgo prakticiral in je nekaj časa dobro funkcioniralo. Dokler ni ona tega izrabila proti njemu, izkazalo se je, da ga je že dolgo varala s tipom, ki ji je čisto opral možgane.
Da kaj takega funkcionira, morata imeti oba razčiščeno v glavi, komunikacija pa mora biti jasna in iskrena. Drugače bodo le težave.