Najdi forum

Pozdravljeni!

Imam sina v 8 letu starosti,z diagnozo IZRAZITA CEREBRALNA DISFUNKCIJA.
Če je na tem forumu kakšna mamica z enako “drugačnim otrokom “bi rada prišla v kontakt z njo.
Prisrčna hvala tudi za kakšen dober nasvet čeprav sem o vsej zadevi sorazmerno dobro poučena.

Lep pozdrav

Drugačni otroci,

upam, da se vam bo oglasil kakšen starš.
Bolj od same diagnoze, pa je pomembno otrokovo funkcioniranje.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Spoštovani!
Samo otrokovo funkcjoniranje je trenutno slabo:-))Že pri 3 letih sem opazila začetke disleksije-sem sama dislektična,če verjamete ali ne s strani učiteljice v vrtcu ni bilo posluha.Težko je sprejemal druge prostore,druge učiteljice naj povdarim da smo imeli skoraj 3 leta motnje odvajanja.Vsi predmeto so morali biti na enem in istem mestu itd….lansko leto je vstopil v šolo.V enem tednu sem bila 3x klicana da ne upošteva pravil,da je menda hiperaktiven itd.
Psihologinja v šoli ni upoštevala mojega mnenja zato sem individualno stopila v kontakt z sentrom za duševno zdravje v kr,kjer sama diagnoza ni bila potrjena ker je menda otrok premajhen.V prejšnjem tednu pa sem čisto slučajno dobila v roke mnenje dr.Kušarjeve in sicer:pri dobro povprečne do nadpovprečen dečku opažam izrazito secerbralno disfunkcijo organske narave.O tem mnenju me pediater ni obvestil ne glede na to da je bil datum4.4.2008. niti nič ni bilo poslano na samo šolo.Naš poba je izredno nemirne narave,stalno se moramo pogajati,črke,številke besede bere in piše zrcalno-menda ima preddispozicijo desnega kota ne upošteva pravil v zadnjem času opažamo da se je čustveno zapru vase ima neke strahove zapira se v svoj svet,non stop noče ne more in zakaj zakaj zakaj…ob 14h je popolnoma utrujen.Odločili smo se tudi za EEG katerega naj bi opravili v pediatrični kliniki,pedopsihiatrinja pa je omenila da naj ne izizamemo opcije terapije z Ritalinom.Kljub temu da samo ministrstvo za šolstvo še ni odobrilo individualnega programa ima učno pomoč3-5x tedensko.Sodelujemo tudi z psihologinjo in soc.pedagoginjo ter je vklučen v brein gyn(ne vem če sem prav napisala).Čisto iskreno povedano spoštovana Petra skrbi me kako bomo vse skupaj izpeljali,imate morda še kak ustrezen nasvet?
Lp

Drugačni otroci,

kdaj imate EEG?
Smiselno bi bilo opraviti tudi pregled pri nevrologu. Glede na opisano ima vaš otrok ne samo težave na podorčju učenja,temveč je posredi lahko še kaj.
Pojem “izrazita cerebralna disfunkcija” je zelo širok – pomeni le, da je prisotna poškodba možgan. Pogosto so otroci z možganskimi poškodbami po šoli zelo utrujeni.
Na vsak način bi bilo smiselno ugotoviti, kaj se z otrokom dogaja- glede na to, da opažate tudi spremembe na podorčju čustvovanja in pojavnost strahov.
Kar se tiče razlage izvida, ki ga je dobil pediater obrnite se na dotičnega zdravnika. Načini, kako se pošiljajo mnenja, pa so različni – v zadnjem času se vsak izvid da staršem v roke (ali pošlje na dom).
Brain Gym – je “možganska telovadba”, kjer z gibi skrbimo za sinhronizacijo L in D polovice možgan…

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Dopisujem še mnenje se opravičujem zaradi slovničnih nepak-)
Pri dobro povprečnem do nadpovprečno sposobnem dečku ugotavljam znake izrazite cerebralne disfunkcije organske narave.Dečkova grafomotorika je nezrela,mišljenje nefleksibilno in razpršeno,koncentracija in pozornost pa šibkejša.Osebnostna integriteta dečka je šibka s pomanjkljivimi inhibitornimi mehanizmi in nezrelo realitetno kontrolo.Ob nizki frustracijski toleranci ob povečanih psihičnih pritiskih obstaja velika verjetnost psihične in somatske dekompenzacije.Pri šolskem delu potrebuje poleg individualne socialne pedagoške pomoči prilagoditve zaradi svojih specifičnosti nadaljna obravnava pri pedopsihiatru.

Za EEG še čakamo datum na nevrološki kliniki,napotnica je bila poslana s pripisom pod najno.
Kaj me čaka??
hvala,lp

Vse kar piše v poročilu je samo bolj strokovno napisana ocena tega kar tudi sami opažate.
Težko rečem kaj vas čaka – vsekakor otrok potrebuje dodatno pomoč, prilagoditve in psihološko podporo ter vašo pomoč.
Tako kot ste ga opisala, bi lahko šlo tudi za avtizem. Počakajta, da opravita preiskave.

Pozdravljeni!

Danes sem kljub temu da ministrstvo za šolstvo še ni odobril individualnega programa bila klicana v šolo in ta program se je vseeno sprejel torej dela z defektologinjo 5ur tedensko poleg tega še s psihologinjo 3ure tedensko.
Kar sama opazujem nastalo situacijo in kar se je dogajalo v preteklosti z najinim sinom sem žal tudi sama prišla do zaključka da ni izključena opcija da je avtis,to mi je potrdila tudi defektologinja v šoli.Torej čakamo EEG in ostale preiskavo kakorkoli že sem optimistka-)

lp

Drugačni otroci,

mislite na odločbo Zavoda za šolstvo?
Počakajte na izide preiskav.
Je pa super, da otrok prejema potrebno pomoč in da šola togo ne čaka samo na uradno odločbo.

New Report

Close