droga
lep pozdrav.
Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z drogo, in kako se je to začelo pri vas?
Z starši smo se preselili iz vasi v mesto, in spoznal sem nove prijatelje. Kr hitro sem ugotovil, da se ti prijatelji ukvarjajo z prepovedanimi substancami, kot je kokain, speed.. stvari ki se snifajo, ampak ne heroin. Rekli so mi, da od speeda nemoreš postati odvisen, pa je res tako? Kadar smo skupaj imam močno željo po drogi saj se drugače ne sprostim, v tistem trenutku bi lahko naredil VSE da bi jo dobil. Ko je ni občutim tudi agresivnost. je morda to kriva samo družba ali je prisotna tudi zasvojenost?
verjeno oboje, z drogami se ni za igrati, ker te hitro potegne globoko noter.
nasvet: poišči drugo družbo in stran od te, ker te bo drugače še bolj zaneslo. če ne zmoreš sam, poišči pomoč, ne bot ižal čez nekaj let, ko boš te “prijatelje” videl, kje bodo pristali. dobro se mi zdi, da razmišljaš o tem in že vidiš težavo oz. se sploh sprašuješ, če je to, kar počneš ok.
idi stran!!
lp
Pozdravljeni,
predlagam, da zamenjate družbo. Človek potrebuje zdravo družbo, zato sem tudi zelo proti raznoraznim (ne vsem!) nekompetentnim organizacijam, ki se gredo kvazi svetovanje, saj lahko s tem le še bolj zafurajo človeka.
Če npr. govorimo o duševnih bolnikih, ni nobene perspektive, da vegetira v bolnišnici, ali celo kakšnem zavodu. To seveda ne velja za vse, kajti nekaterim sodobne metode ne pomagajo in so za lastno varnost in za varnost drugih primorani imeti nenehno oskrbo.
Našteli ste nekaj prepovedanih substanc, priporočam, da se jim na daleč izognete! Od naštetega boste POSTALI odvisni. Vaši prijatelji, ki to konzumirajo so odraz šibkosti, kajti ne najdejo zadovoljitve v zdravih in normalnih dejavnostih. Namesto, da se družite z njimi, se raje ukvarjajte z interesnimi dejavnostmi, šolo, berite,… In najdite si novo družbo, seveda se lahko družite z njimi, vendar morate ostati močni, vaši pomisleki, vseeno bi poskusil, so otročji. Ne rečem, da človek ne sme poskušati novih stvari, vendar je potrebno pred vsako akcijo premisliti. O drogah in njih škodljivostih je že toliko napisanega, da ne bom izgubljal besed.
Sposodite si knjige in se podučite, pozanimajte,… Preden karkoli storite ali vzamete. Nič ne gre na prvo žogo.
Lp