Najdi forum

drevo življenja

Ponoči mi je maček(po njem je plezal) iz omarce prevrnil 7 let staro drevo življenja,veliko 1,5 metra.Razen stahovitega poka(razbil se je keramičen velik lonec),je drevo čist polomljeno.Odločila sem se da ga dam teti,ker ga ne morem več imeti,pa me zanima če se bo popravil po silovitem padcu,ali bo začel odmirat?Je razvejano na dva dela,spodnji listi so že kar mal rumenkasti,gor pa čudovita dva vrha,ki sem jih že dvakrat odrezala pa spet zrastejo.Zdaj so tudi na pol polomljena.Kaj svetujete?

Kako mi je to poznano … Tudi meni je šlo že nekaj okrasnih lončkov, pa prisiljenih presajanj, ker sem se bala, da bi mačji izločki “požgali” rastline.

Kaj naj ti svetujem? Drevo življenja lahko brez problema razrežeš na koščke in jih potem posadiš. To je lahko ena rešitev iz zagate. Saj to si verjetno že sama opazila, če si odrezovala vrhove. Če je bilo drevo že tako veliko in so listi pri dnu že začeli rumeneti, bi bilo takšno pomlajevanje takoalitako kar dobrodošlo.

Pa obdrži kakšen del, ne vsega oddat. Mogoče vsaj vrhove podtakni v zemljo in jih obdrži.

Držim pesti!
LP!

Sempervivum

meni je podtaknjen vrh prav lepo zrastel, sem ga pa naredila spomladi

Vrhovi se resnično lepo “primejo”. Sma sem jih posadila, ko sem enega odlomila s tuširanjem v banji, pa ni bila roža več simetrična. Imam jo že 14 let. Veliko uspeha.
Lep dan vsem
Lučka

New Report

Close