Najdi forum

drevenenje

Pozdravljeni!

Sprašujem vas v ženinem imenu, ki ima sledeč problem:

v zadnjem času se ji pojavlja rahlo drevenenje ustnic in občasno jezika. To izgleda kot rahlo zbadanje, mravljinčenje.
Stara je 34 let in se sicer počuti vredu.
Bi utegnilo to drevenenje biti kakorkoli povezano z drevenenjem roke, ki je posledica vkleščenega živca v zapestju, kot je ugotovil nevrokirurg, kar je posledica težkega dela, ki ga opravlja, ali moramo vzroke drevenenja ustnic iskati kje drugje?

Za odgovor se vam prav lepo zahvaljujem in vas pozdravljam!

ergo

Drevenenje ustnic in jezika kaže na motnje prekrvitev v možganih ali na draženje (vnetje?) živcev ustnic in jezika. Drevenenje roke pa je posledica vkleščenega živca v zapestju. Priporočam pregled pri nevrologu.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni!
Jaz imam migrenske napade, vendar ob vsakem napadu imam tudi drevenenje najprej na desni ali levi roki. Začne se pri prstih, nato gre do zapestja, ko v zapestju opusti gre postopoma do ramena in nato do prsi. Čez čas pa tudi ena stran ustnice, obraza in jezik. Zanima me kaj bi lahko to bilo. Ali je možno da sem dobila migreno od kontracepcijskih tablet? In je drevenenje normalno pri migrenskih napadih?
Lp

Mnogi bolniki, ki bolehajo za migrenskimi napadi imajo pred napadom migrene fazo (auro) v kateri lahko nastopijo pisane parestezije (nevrološke motnje). Verjetno so v vašem dopisu navedene senzacije v sklopu migrenskega napada. Ali so pri vas napadi migrene stranski učinki jemanja kontrcepcijskih tablet boste lahko izvedeli pri ginekologu, ki vam je predpisal zdravilo ali iz navodil priloženih zdravilu.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close