Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost dr. reš – preiskave pred hsg-jem

dr. reš – preiskave pred hsg-jem

še ena zadevca:

mož je bil na spermiogramu pri dr. Rešu in je omenil, da grem septembra na HSG, dr. Reš mu je rekel, da je pred tem pametno narediti še ene preiskave – mislim, da je nekaj takega, da po večernem spolnem odnosu zjutraj prideš k dr. Rešu in ti pogleda, če semenčice potujejo po jajcevodu (nekaj takega).

A je mogoče katera že bila? Kaj več veste o tem?

Najbrž sem bom odločila in septembra res šla k Rešu, oktobra pa na slikanje. Skratka – vam poročam.

keti

Ja, to naj bi bil PCT. Mislim, da je eden redkih, ki to še počnejo. S tem testom se naj bi ugotovilo, kako se semenčeca obnašajo v tvojem telesu. To se naj bi opravilo v 12 – ih (ali celo 24-ih, pozabila) urah po spolnem odnosu. Tako je meni takrat razložil dr. Reš. Nisem pa bila na tem pregledu.

Zivjo, jaz poznam eno ki ji je Reš to naredil in je s pomočjo tega ugotovil da ji ph v vagini dobesedno pomori semečece tako da sploh noben ne pride do maternice – kot naravna pena za ubijanje semenčec. Kljub temu je naredil tudi hsg samo da je ta prejšnja preiskava tako ali tako že vse razkrila.
Jaz menim da je to pozitivna stvar da narediš še ta test.

LP, Mojca

Koliko pa Reš računa za PCT? A katera mogoče ve?

Jaz sem sprasevala o PCT malce naokrog. In je mnenje nekaterih zdravnikov, da je PCT brez veze. Ker z IUI ali IVF itak prebrodis eventualno blokado sluzi. PCT pa naj bi samo pokazal, ali je sluz propustna….

Meni je rekel, če imam napotnico svojega ginekologa, da je brezplačno.

Jaz grem v petek. Naj bi pogledal kako se obnašajo semenčice. Tako da ne morem napisati kaj več, lahko pa po petek.
LP

Samoplačniško je PCT 4 ali 5.000 sit. Ker takrat pogleda še z UZ jajčnike, pride skupaj blizu 10.000. Na ekranu pogleda sluz in če je še kaj migetajočega. Drugače pa opuščajo ta test, ker včasih nič ne pokaže. Enostavno ni zanesljiv.

Za ta test pravijo, da ni zanesljiv, ker tudi, če pokaže same mrtve semenčice, to še nič ne pomeni.

Jaz bi pa rekla takole: neskončno mi je odleglo, ko je PCT pokazal, da njegovim semenčicam pri meni ni hudega in da veselo plavajo naokrog. Prej sem imela namreč že skoraj fiksno idejo, da sigurno ne preživijo zaradi sovražnega okolja. Saj veste, kaj vse ti pade ne pamet, ko ne rata in ne rata…

PCT prav nič ne boli, tudi neprijeten ni nič bolj kot recimo odvzem brisa pri ginekološkem pregledu; lahko pa te zelo pomiri ali pa pokaže na možen problem. Jaz bi na tvojem mestu to opravila, najbolje z napotnico, da ne bo trpela denarnica
Lp, Ena

New Report

Close