Najdi forum

Dr. Handžar v Kranju

Ko smo na furumu ravno pri zdravnikih v Kranju. Naj pohvalim še Dr. Handžerja v Kranjski porodnišnici. Celo nosečnost je bil krasen in pozoren ter pa seveda zelo strokoven ginekolog, da ne govorim, kako prijazen je bil med porodom. Ker takrat, ko sem rojevala, ni bil dežuren, sva se pa na hodniku naključno srečala, me je trikrat prišel pogledat med porodom in pa tudi šivati me je prišel kljub njegovi ordinaciji, kjer je vedno dren. Pa ni potrebno dolgo čakati, ker je naročanje pravilno.
Res je treba takega ginekologa z lučjo iskati pri belem dnevu. Res je srček. Vse ti pove, posveti se ti in ni tako, da greš samo na stol pa ven. Pri njem si človek, ne številka. Pa vedno me vpraša za mojo pikico. Res prijazen človek.

Zanj sem že veliko slišala in to dobrega (nekaj tudi ne no, ampak večino pa kar dobro). Le baje pri govorni slovenščini se mu zatika in bolj potiho pravijo da govori. Sama z njim še nisem govorila.

on je moj zdravnik in ga moram tudi jaz pohvaliti. Kar se tiče slovenščine me nič ne moti…………..res je ok!

lp

To sploh ni res, zelo lepo govori slovenski, je res, da veliko uporablja strokovne izraze, vendar ga takoj, ko kaj ne razumem, prekinem in mi vs na dolgo in na široko razloži.

Zdravo!

Tukaj moram pa tudi jaz hitro nekaj povedati. Pri prvih dveh nosečnosti sem imela ginekologinjo, ki je bila zelo oblegana (ne bom govorila o imenih). V posvetovalnici sem imela številko tudi 42, pa nisem bila zadnja, čakala sem po 5 – 6 ur. UZ je trajal 5 min., ekran niti slučajno ni bil obrnjen proti tebi, kaj da bi kaj pokazala. Ko si imel hlače še pod koleni, je bila že druga nosečnica notri. Skratka poden!!! V drugi nosečnosti sem imela težave. Niti ene stvari ni naredila, da bi zadevo raziskala. Hvala bogu se je vse izšlo OK – ampak po zaslugi drugega zdravnika. Po drugem porodu sem imela spontan splav. Že samo odmrtje otročka je hud šok, da pa ga zveš tako, kot sem jaz… Zgledalo je takole: na UZ (kot ponavadi super hitro) ležim na mizi. Zdravnica na dolgo in široko razlaga sestri, kako sta se z možem prejšnji dan skregala, nato vmes tako mimo grede reče: ja veste, tale nosečnost pa ni vredu, jutri pridite tešč na čiščenje. In ona veselo razlaga naprej njene družinske težave. Halo!!! Glede na to, da plačam, da me pogleda, lahko saj malo obzirnosti pričakujem od nje, če že prijaznosti ne.

Skratka to me je tako vrglo iz tira, da sem po prvem šoku klicala kolegico, ki dela v kranjski porodnišnici in jo prosila, naj mi zrihta kakšnega dobrega ginekologa. In mi je – dr. Handžarja.

Če bi hotela opisati razliko, bi morale to brat do jutra. Celo nosečnost je spremljal super, nobene stvari ni prepustil naključju. In ko je prišel dan D je bil dežuren in je cel porod sedel zraven mene (čeprav so rojevale tudi druge) in občutek sem imela, da mu res ni vseeno, kaj se dogaja. Možu je sproti podrobno razlagal, kaj se dogaja. Tudi ko so se začele težave (nisem se odpirala in je Maxiju močno padel utrip) moram reči, da je bil zelo OK. Nobene panike, vendar je storil vse, da se je najino dete rodilo živo in zdravo. Ne morem vam povedati, kakšno je olajšanje, če imaš ob sebi nekoga, ki mu lahko 100% zaupaš. Ta porod je obema z možem ostal v najlepšem spominu, čeprav bi se lahko končal tudi drugače.

Dr. Handžar je res zdravnik in človek na mestu. Lahko ima celo čakalnico polno, pa nikoli ne čakaš dolgo in kar je že kolegica zgoraj rekla, nikoli se mu ne mudi. Vedno z veseljem razloži še tako malenkost. Zelo sem vesela, da mi je uspelo priti k njemu, ker se mi zdi, da je sploh pri teh zadevah, ki so zame zelo intimne in občutljive, zelo pomembno , da zdravniku lahko zaupaš. In tu je najmanj pomembno, da govori Slovenščino z naglasom.

Mateja

    Tudi jaz imam zanj same pohvale in veliko hvaležnost, da ga imam. Nobena stvar me ne moti pri njem.

 

 

New Report

Close