dovoljeno živilo
Danes končno dobili izvide iz alergološke klinike. Glede na to , da je naša deklica alergična na veliko stvari se je alergologinja glede na izvide odločila,da sta živili krompir in pšenica dovoljeni živili.
Sedaj pa me zanima kako se lotit tega “projekta”. Prav smešno, ko so nam povedali, da tega ne smemo uživat je bilo tako, da smo pač vse to črtali iz prehrane.
Sedaj pa ne vem, kako naj to začnemo uporabljat kot dovoljeno živilo. Že cel dan mi ne da miru.
Lep dan
Skuhajte 1 krompir, ga pretlačite, dodajte za 1 pikico soli (ampak res 2 zrnci), če je dovoljeno 1 žlico mleka, sicer pa kar vodo in dajte 1-2 žlički. Počakajte nekaj dni, če je v redu, je krompir dovoljen. Nato zvišujte količino tako, da na koncu poje npr. cel krompir, kot je pač za obrok dovolj.
Ko boste povsem prepričani, da krompir dobro prenaša (npr. po 2 tednih), poskusite s kruhom ali doma narejeno ribano kašo (brez jajc). Npr. Naredite testo za rezance iz moke in vode, naribajte na ribežen, počakajte, da se posuši in jo skuhajte. Zabelite s hrano, ki jo otrok prenaša (npr. zelenjavna omaka, mesna omaka, to kar pač lahko je). Enako-poskusite 1-2 žlice, čakajte na reakcijo.
Tuzdi druge mamice vam bodo sigurno povedale kakšen še bolj uporaben nasvet, ker imajo izkušnje in so prave umetnice.
lp
Tanč
Hvala za nasvet. Sedaj je že lažje, ko enkrat dobiš uporabna navodila! Bomo res začeli s krompirjem, ker so nam alergijo nanj ugotovili šele na tretjem testiranju. In mi smo ga veselo jedli, pa moram priznati, da ni bilo velike razlike. Je pa res, da smo ga umaknili iz prehrane takoj, ko je bila dokazana alergija nanj.
Še dobro, da naša deklica je vso zelenjavo. Obžuje pa pršut.
Še enkrat hvala!