Najdi forum

dopust

cao.aprila sem prek drustva rezerviral letovanje v avgustu.imeli so prost termin v moravskih toplicah zato sva se z zeno in otrokom prijavili.veselo sva rezervirala dopust v sluzbi in cakala na papirje,k moja zena poklice v lj.v drustvo kdaj bojo papirji.kot strela z jasnega nam pove da je ta termin ze zaseden za bolj gluhega od mene?????pravi šok…..sprasujem vodilne pri drustvu po kaksnem kriteriju dodeljujejo letovanje za clane?ali so spet zveze z znanci ali zlahto vmes???in niti toliko se niso potrudili da bi me prek telefona obvestili.sramota za invalidsko organizacijo.ze sedem let clanarnino placujem in niti ene ugodnosti nisem imel,ceprav samo z slusnim aparatom nekaj malega slisim.ne vem kam se steka denar od clanarnin,toda to je zadnje leto da sem vplacal.in nikoli vec.ce ima kdo kake izkusnje s tem naj kar lepo napise,protikorupcijska komisija bo imela dost dela.pa lep pozdrav vsem clanom.

Nisi edini Jure…

Z ljudmi,ki delajo z umazanimi rokami nimaš kaj iskati….Tudi jaz sem 7 let “na cesti” in mi nič ne manjka!

Lp

Lep pozdrav Jure, razumem tvoje presenečenje in razočaranje, ne vem, kaj naj rečem kot to, da se napiše pritožba in nato skozi postopek, vsekakor pa ne popustiti. Če je bil za tvoje društvo to prost termin, ti vsekakor pripada. Šele potem imajo prednost druga društva, vkolikor ni prijav. Če pa gre za prijave iz vseh društev, pa je tako nekako po principu, da kdor je prvi, prvi melje moko. Tako, da bi bilo dobro dobiti še dodatne informacije. Strinjam se, da bi bilo prav, da vas obvestijo!

Lep pozdrav!

mag. Petra Rezar

Hvala za podporo Robert,res se godi krivica.Petra mislim,da tudi pritožba ne bo kaj pomagala očitno imajo svoj izbor znancev,ki imajo prednost.Ni pa pošteno do članov saj imamo vsi enake pravice.Enkrat eni drugič drugi.Danes je žena poklicala v Ljubljano,pa so rekli da pač imajo gluhi prednost.Kaj potemtakem sem jaz,saj niti z aparati za 1200 evrov ne slišim v redu.Imam namreč 99% okvaro sluha.Mislim tudi,da bi bil lahko vsaj upravičen do odgovora tudi če bi bil ta negativen.Človek vsaj ve pri čem je,da si lahko pravočasno išče kje drugje.Lp

Pozdravljeni g. Jure!

Žal ne vemo,kdo je tisti ki je Vas zbrisal s seznama(sekretar,delavec(ka) javnih del, kontrolor, član NO,član UO).Dogovoriti bi se morali z predsednikom društva o tem. Nikjer recimo v pravilu dopustovanja ne piše,da gluhi imajo prednost.Če je kateri od omenjenih napisal,da ste na seznamu potem imate vso pravico tudi dobiti.Sami poiščite predsednika društva in zahtevajte od njega odgovor.Če pa je to naredil predsednik društva,pošljite pritožbo na Zvezo gluhih(najboljše,da osebno greste tja) in povejte kaj se dogaja v tem društvu. Sem prepričan,da bodo ukrepali ali pa se bodo pozanimali o “nepoštenosti” ljudi do Vas!!

Lp

Ne vidim kakšnih ovir, da se ne bi pisno vprašalo, možno, da je še vedno prazno in so kar tako rekli, da je zasedeno. Skratka, dokler ni uradnega obvestila črno na belem, se s tem ne bi ubadala, da je termin oddan, ker je možno, da še ni nitri pripravljen papir za obvestilo, Kolikor poznam, so pošiljali obvestila vedno zadnji hip (v mojem primeru).

Lep pozdrav!

mag. Petra Rezar

jure, na žalost je tako… hočeš ali nočeš, gluhi vedno imajo prednost…
če ti je všeč ali ne, med gluhi in naglušni je ogromna razlika ko imajo slednji več ugodnosti kot mi gluhi

Brez papirjev za rezervacijo se ne gre nikamor po mojih izkušnjah. Presenečen sem,da so ti naredili. Pritoži se na društvo in naj ti pokrije stroškov prevoza. Naj ti še povejo razlog, zakaj ti niso obvestili prej. Da imajo prednost gluhi, to ni čisto povsem problem. Prijavil si se in potrdili so ti, kajne. Mislim, da iščejo izgovor, ne vem, ne poznam razloga.

Razlog je, da pač živimo v bananani državi. Samo na napačnem koncu sveta smo, da bi pri nas gojili banane.

Vas bodo na vekov veke strigli kot ovce.

Lep pozdrav

hojla,
a je že kakšen uraden odgovor?
kako veste, da se je oni drugi kasneje prijavil?
ko sem še delal je bil rok do katerega so zbirali prijave, in potem so izbrali med prjavljenmi. če nis nkol bil, če s mel šoloobvezne otroke, malo je tudi vplivalo kdo se je prej prjavil, a le malo, so kriteriji ki so odločali če jih je blo več.
Mi ni jasno, a ste se zgolj prjavli ker je blo frej? Al ste že bili izbrani?
Lahko se je isti dan še kdo prjavu. namreč kdo vam je javil da je termin vaŠ?

ja so potrdili da je nekdo drug dobil.na ta termin so se trije prijavili in menda dobila druzina z gluhim otrokom.naj uzivajo.mi smo dobili drugje in se ceneje.lp vsem

To je podn od podna. Žal. Standard Zimbabweja.

Zakaj? pač med tremi prijavljenimi so po nekih kriterijih izbrali enga. Ponavad ma deca prednost. Trebam je vedno prijavit vsaj dva termina, ne le enega.
Sam sem sicer sklepal, da so bili razen tega termina že vsi oddani. in da so se naknadno javili trije prosilci. In izbral so otroka.
Kar pa še ne pomeni da se ne strinjam da je tle poden od podna. in še slabše bo. Kmal bo standard ko v zimbabve.
Ker vi tako želite, dragi soderžavlani. želite zimbabve.
Pač butastim ni pomoči.

Zakaj standard Zimbabweja? Ker gospoda, ki se je zgoraj javil, ni nihče obvestil že takoj, ko se je prijavil, da njegova prijava ni 100 %, ampak da gre samo za rezervacijo termina in da še vedno obstaja odprta možnost, da se na ta termin prijavi še kdo, in da bo potem komisija na podlagi kriterijev (ki so natančno določeni) odločila, koga bo izbrala. In potem je še standard Zimbabweja, ker gospoda ni nihče sproti pisno obvestil o tem, da je komisija izbrala drugega. Nadalje, če pozorno prebereš prvi post, vidiš, da ima tudi gospod, ki se je zgoraj javil, otroka, in da tukaj nekaj močno zaudarja, saj očitno ni bilo krivo to, da zgoraj navedeni nima otroka. Krivo je bilo nekaj drugega.

Torej zakaj je to standard Zimbabweja:
– edino v kakšni ekstremno revni državi je še mogoče pričakovati, da so komunikacijske povezave tako slabe, da ni mogoče niti navadne pošte dostaviti na pravi naslov. Povsod drugod imamo vsaj eno (tj. navadna pošta) možnost, da prejmemo kakšno informacijo od daleč. Vsi imamo tudi telefone (če ne stacionarnih, pa mobilne). In mnogi imamo tudi internet in elektronsko pošto. Mnogi, zlasti starejši gluhi, imajo faks. Nadalje, v Zimbabweju je še kar nekaj nepismenih, zato od njih ni mogoče pričakovati, da bi znali pisati in brati. Pri nas smo vsi (razen hudo duševno zaostalih, pismeni (ali vsaj polpismeni), tako da bi vsakdo izmed nas znal sestaviti tistih nekaj stavkov in jih poslati na določen naslov.

Nadalje je tukaj odnos. Odnos društva gluhih in zveze gluhih do strank – gluhih in naglušnih. Vsakdo, pa ni važno, ali je podjetje, društvo, državna ustanova ali kdo drug, se bo v urejeni državi prizadeval za čim boljši odnos do strank. Le tam, kjer niso zagotovljene niti minimalne, osnovne, človekove potrebe, bo veljal zakon ulice in tam se bo res boril le vsak zase in za svojo rit, ne da bi gledal na druge. In tako je v Zimbabweju in drugih afriških državah, kjer prebivalstvo še vedno pogosto trpi lakoto, to je pomanjkanje najosnovnejše življenjske potrebščine – hrane. Še hujši problem kot pomanjkanje hrane pa je pomanjkanje čiste, pitne vode v Afriki. Tam so vse vode kalne, onesnažene (če malo gledate te filme o Afriki, boste takoj videli, o čem govorim). In tam res ne bo nihče dal nič na odnos, če bo npr. na nekem mestu na voljo 10 litrov vode, žejnih je pa 100 ljudi. Takrat se bo vsakdo zagrebel, da bo dobil čim več steklenic vode, pa četudi bo s tem prizadel ostale – to je namreč osnovni preživetveni nagon. Ta pa seveda pri nas, kjer so zagotovljene vse osnovne življenjske potrebe, nima kaj iskati. Še nisem slišal, da bi v Sloveniji bili lakota, pomanjkanje pitne vode, pomanjkanje osnovnih oblačil, da ne bi imeli ljudje kje prespati noči, da ne bi imeli kje opraviti veliko in malo potrebo,…

imam jaz tudi otroka,ampak on dobro slisi.sicer naj se enkrat povem da sem se za termin prvi prijavil,pa sem pac mislil da meni pripada.nisem pa vedel da imajo neko komisijop,ki bo izbrala prosilce po nekem kriteriju.sicer pa itak zdaj vem da nimam kaj od tega,da sem clan drustva zato se bom lepo odjavil.se obstajajo dopusti prek sindikata,pa se ceneje je.lp vsem

Hojla.
Kot prvo:
Kriterij, da je otrok gluh ne drži vode.
Namreč, če so starši slišoči, se njihova družina ama nič ne razlikuje od povprečne slovenske družine, ker starši lahko vse uredijo in vse skomunicirajo.
Dosti nhuje je če je glu en ali oba od staršev v družini. taka družina se ne znajde, ne more komunicirat enakopravno…
Torej to o otroku je nikakav argument.
Bolj je kriterij npr socialni status družine. Brezposelnost etc.
Pa mejte take kriterije, miheljnu vaša morala in smisel za pravičnost dolj visijo.

Kot drugo.
To o Zimbabveju, v postu predzadnjega pisca 456 re-dopust.
Slovenija je zimbabve, oz je NA tem da to postane.
bodo že poskrbeli neoliberalci (vseh barv) za to
Ceno krize plačujemo le navadni ljudje, ki je nismo zakuhali.
Vsaka oblast zna le nam jemati iz žepov, ne pa tistim ki denar imajo.
Cilj nih politikov, vseh barv, je da smo delavno konkurenčni s kitajsko. da delamo za 100 do 200 evrov. In da je dovolj velik % brezposelnih, ker, če tii taka plača ni dobra, bo takoj namesto tebe drugi vskočil.
Nadalje, a res verjamete, da v slo večina ne gleda le na svojo rit?

Mihelj volil ne bo, ne lokalno ne državno. Je čist vseeno, vsi zanjo le jamat navadnemu človeku.
Vse pravice kar so si jih delavci v 200 letih pridobili bodo vzeli.
In,
VSI SMO TIHO IN VSEM JE VSEENO.

Aja, moja dobra izkušnja.
Guest house HELIOS na malem lošinju, čikat, je čudovit, poceni hotel tik ob morju. dosti slovenskih upokojencev zahaja tja. na začetku ali na koncu sezone so cene ugodne. Morje je zraven, kraj je lep, hrana je dobra, polpenzion , NZ, je dost hrane. Sobe so sicer majhne.
Pobrskajte na netu.
Mihelj je že bil 2x in še bo šel.
LP vsem.

Glede na ta primer, se sprašujem, zakaj sploh imamo skupno društvo gluhih in naglušnih. Običajno v potovalnih agencijah preverijo zasedenost in ljudi ne izbirajo po kriterijih. Glede na to, ko je nekdo tu rekel, da imamo naglušni več ugodnosti v življenju kot gluhi, bi pa povedal naslednje. Imamo več stopenj naglušnosti, od lažje, pa do težje. Kdaj kaj naglušna oseba sliši oz. razume, pa je težko definirati. Ljudje zelo pogosto zmotno mislijo, ko dobiš slušni aparat, že razumeš tako, kot nek slišeči. Žal temu še zdaleč ni tako. Do sedaj še niso uspeli narediti slušnega aparata, ki bi omogočil 100% svet slišečega, če ga sploh 50% omogoči. O problematiki naglušnih oseb, bi lahko pisal enciklopedijo, ampak za to na tem forumu ni prostora. Če imamo skupno društvo, potem se naj vsi obravnajo enako, vsi imamo težave, eni manj, drugi več, ampak jih imamo. Ob takih prijavah, se naj prej opozori, da se bo izbira vršila na podlagi kriterijev. Sam osebno še nisem potoval v okviru društva in glede na to, kar se je jure.c zgodilo, tudi nimam namena. Je dovolj drugih, bolj ugodnih načinov potovanj.

En-tih vsa čast ti,da si tole napisal.Kot omenjaš glede društva bi po mojem moglo biti očitno ločeno.Gluhi zase naglušni zase.Kot sem že napisal zgoraj,sem res naglušen,vendar imam okvaro 99%.To je skoraj,kot da sem gluh.Svojega otroka ne razumem,kaj mi govori,tako da mi obrazloži moja bolš polovica.Z njo edino dobro komuniciram.Lansko leto sem si kupil najkvalitetnejše aparate v upanju,da bom vsaj otroka dobro razumel.Zanje sem odštel 1200 evrov.Se pravi 600 za enega.Tudi z njima ne slišim dobro v bistvu bolj berem iz ustnic.In naj mi še kdo reče,da slišim kot (zajec)Mislim katastrofa.Resno mi ni več do tega društva in plačevanja članarine,ker pač nimam kaj od njega.Mislim tudi,da se bo še marsikdo vprašal ali ima to sploh kakšen pomen.Pa lp vesm.

Eno stvar pa ne razumem. Očitno ste zelo nezadovoljni z zvezo gluhih in njenim vodstvom. Pa zakaj jih ne zamenjate ali ustanovite svojo zvezo. Malo sloge, dobrega odvetnika pa bi ustvarili zvezo po svoji meri. pa srečno

New Report

Close