Dopust
Lep pozdrav!
Po dolgem času se vam spet oglašam.
Me zanima če tudi za kronično bolnega otroka dobiš kakšen dan dopusta več.Zanima me tudi če imaš otoka,ki je kronično bolan in mora bit med počitnicami sam z bratom(ko smo v službi)če ti pripada kakšen dan bolniške.Sinček ima 8 let starejši pa 14.Mlajšega smo hoteli vpisat v varstvo,ki nudijo poleti vendar večjih naporov ne sme zaradi napake na možganskem ožilju večkrat mu je tudi slabo zaradi toplote zato me starejši stalno klicari v službo.Tudi v šoli je imel večkrat slabosti in vrtoglavice.
Hvala,
Martina
Martina,
se oproščam, ker ste na odgovor čakali. Vmes mi je nagajal računalnik, pa se na morje smo skočili.
Za kronično ali dolgotrajno bolnega otroka vam pripada od 3 do 5 dni dodatnega dopusta, v nekaterih organizacijah tudi do 7 dni (odvisno od internih aktov). Nekje zadošča vaša prošnja, drugje odločba o dodatku za nego ali zdravnikovo priporočilo. Kako natančno je v vaši organizaciji in kako boste to uveljavljali vam bo znal povedati sindikalni zaupnik.
Bolniška oz. nega vam pripada le v primeru vaše ali otrokove bolezni. Ali bi vam zdravnik (vaš ali otrokov) šel na roke, pa se boste morali pogovoriti z njim.
Lep pozdrav in lep dan, Petra