Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Domača lekarna na morju

Domača lekarna na morju

Pozdravljena – tokrat na tem forumu :)!

Malo sem pobrskala za nazaj in mislim, da še ni bilo teme o tem, kaj se priporoča spakirati v škatlo za prvo pomoč za dopustovanje ob morju z enoletnikom. Na drugih froumih mamice nekaj priporočajo, pa bi rada slišala še bolj strokovno mnenje.

Naj omenim, da imam sinčka alergika na živila, zaradi česar ima srbeči AD. Dietna hrana in posebne kreme so žal pri nas tako nujne kot zdravila, od njih pa nameravam spakirati naslednje:

– svečke proti vročini
– Linex – proti driski
– fiziološka raztopina za nosek
– Hanzaplast
– sterilna gaza
– toplomer

Verjetno bi bilo dobro vzeti tudi nekaj splošno proti alergiji (?Claritin ali Flonidan?), kakšno kremo za pike komarjev, kremo proti opeklinam – zanima pa me, kako je pri tem z atopično kožo. Bojim se tudi čebeljih pikov, saj še ne vem kako bi sinčkov organizem pri tem odreagiral.

Lepo bi prosila za nasvet še z vaše strani!

Hvala in lep dan – kljub dežju!

mojcapec

Pozdravljena mojcapec,
jaz bi dodala še: Operil P za nos, Claritine (oz. kateri drug antihistaminik) ter kortikosteroidno mazilo (alergije sonce, morska/bazenska voda, piki žuželk).
Če otročka čebela ali osa še ni pičila, potem se še ni utegnil senzibilizirati in reakcije po prvem piku ne bo, tudi če bo kasneje alergičen. Če pa bi lahko bil alergičen, pa Medrol zraven.
Lepo se imejte na dopustu, naj vaši pikci pozabijo na alergije, alergije pa naj se nekam zaletijo, da vas ne bodo motile.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

O, super hvala!
Na koncu pa še iz vaših ust v Božja ušesa – al kako!…:)))

lep pozdrav,
mojcapec

MISLIM, NE SAMO STROKOVNI NASVETI – ŠE HUMOR SE NAJDE TULE.

HVALA SPOŠTOVANA TANČ!!

New Report

Close