Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija dolgotrajno vneto grlo

dolgotrajno vneto grlo

Pozdravljeni,
14 letnemu sinu se že od lanskega avgusta vleče stalno vnetje žrela, ima stalno jezik z belimi oblogami, pordele in razbrazdane tonzile, med požiranjem sline ga boli, bezgavki pod čeljustjo včasih povečani in boleči, včasih pa normalni. Od jeseni do pomladi je preboleval več dolgotrajnejših virusnih prehladov, v šoli je, če vse skupaj seštejem, manjkal cca 3 mesece, prejšnja leta pa je bil zelo zdrav. Jeseni je jemal ehinacejo, menjaje z Bion3. Redno si čisti nos s fiziološko raztopino.
Os. zdravnica mu je pred 3 tedni dala Nexium 40 mg, pa se zdi, da mu ne pomagajo prav veliko. Pogosto tudi krvavi iz nosu, ne vem, če je to povezano.
Kaj bi vi svetovali, da naredimo, pregled ORL ima konec septembra (napotnica pod hitro).

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani,

če gre za virusna vnetja, bo pomagala okrepitev imunskega sistema (šport itd.). Ob virozah je pogosta tudi krvavitev iz nosu. Če gre za bakterijska vnetja – angine, svetujem odstranitev mandljev.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close