Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Dolgotrajne mučne težave z žrelom

Dolgotrajne mučne težave z žrelom

Pozdravljeni!

Stara sem 28 let, kadilka. Imam en problemček, ki je pravzaprav prerasel v nadležen in zelo boleč problem.
Nekje na začetku decembra me je začelo boleti grlo, malo na desni, malo na levi strani, a pretežno na desni.
Najprej sem se sama zdravila doma (med, limona, čaji…), ampak stvar se je samo razvijala, dokler nisem dobila belo-rumene obloge na jeziku in vnete mandlje, cele noči prebedela in jokala od bolečin, ker nisem mogla niti sline pogoltnit. Šla sem k zdravnici, in po 10 letih sem pristala na antibiotikih (brez pregleda krvi, odvzema brisa…), pogledala mi je le ustno votlino in me poslušala.
Dokler sem jemala predpisan Ospamox je bilo ok, po nekaj dneh pa spet jovo-na novo, šla nazaj k zravnici, ki mi je zamenjala antibiotike, tokrat sem dobila 1500mg Ospen/8ur, pojedla sem ga do konca in za nameček dobila še anafilakso, ampak spet je bilo z grlom ok dokler sem jemala antibiotike.
Anafilakso sem pozdravila, boleče grlo je pa ostalo. AB ne jemljem cca. 14 dni, pijem čaje, žvečim ingver, delam si ingverjev čaj, žajbljev čaj, grgram, jem med po žličkah, si delam mlačne limonade, trudim se uživati več česna, stiskam si limone, jem pomaranče…

Bolečina je pretežno locirana v desni strani žrela, ampak se mi zdi, kot da me zadnje čase boli tudi desno uho in dlesni in, da imam neki tujek v grlu, ki včasih boli bolj, včasih manj. Požiram zelo težko, enkrat je bolečina pikajoča, drugič pa topa.
Belih pikic na mandljih nimam, imam pa rumeno-bel jezik, mandlje in žrelo zelo rdeče in žilice temno rdeče in izstopajoče. Desna bezgavka je otećena, včasih malo uplahne (ampak res malenkost), potem pa spet naraste.

Kako si naj še pomagam oz. kaj še lahko naredim? Vsak večer grem spati v upanju, da bo naslednje jutro bolje, ampak me bolečina prebudi že ponoči. Lekadol mi prime le za 2 ali 3 ure.
Kašljam ne, tudi kiham ne, sem pa občasno izkašljevala sekret preden so se pojavile težave z grlom.

Hvala!

Spoštovani,

ker bolečine v desnem mandlju trajajo že 2 meseca, sevajo v uho in zobe, ob tem imate še oteklo bezgavko na vratu desno in 2 antibiotika nista pomagala, je potreben nujen pregled pri ORL specialistu za izključitev tumorja.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Uff…moram priznati, da ste me prestrašili. Vseeno hvala za odgovor.
Jemala sem propolis, spet limono, med (1kg v dobrem tednu)…in vse skupaj se je umirilo za nekaj dni, bolečina je bila vsak dan manjša, dokler je nisem še komaj čutila. Danes pa sem spet začutila topo bolečino na vratu (desno), kot, da bi imela cmok.
Naj povem, da je tudi bezgavka na vratu veliko manjša, kot je bila.

New Report

Close