Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Dolgotrajna vrtoglavica/omoticnost

Dolgotrajna vrtoglavica/omoticnost

Pozdravljeni.

Novembra meseca se mi je zacelo nenadno vrteti z izgubami ravnotezja, piskanja/sumenja v usesih, glavoboli ob omoticnosti, obcutek kot da sem skoz pijan, zamegljen vid z ponavljanjem, ob obracanju glave in telesa tresljaji od glave do stopal,… Osebni zdravnik me je napotil nevrologu sele takrat, ko so hujsji simptomi minili, sele po drugem obisku sem dobil napotnico za MR glave… Nevrolog pravtako poslal na ORL kjer se cakam neke preiskave.

Po vseh izvidih od nevrologa in orl specialista sem za njih zdrav… osebni zdravnik misli, da simuliram, napotni zdravnik na zzzs tudi… Poslali so me delat, jz pa nemorem saj mi je muka opravljati osnovne stvari v sluzbi in doma ker se mi vrti z vsakim premikom glave, enako je z voznjo avtomobila. Po enmu dnevu v sluzbi sem sel nazaj do zdravnika in mu povedal, da negre tako. Edini odgovor, ki sem ga dobil je, da napisem pritozbo na odlocbo…in zdaj cakam in cakam (odlocbo za mesec December sem cakal en mesec)… V sluzbi so seznanjeni z situacijo in so mi sami svetovali, da grem nazaj na bolnisko saj bolan nemorem delati.

Kaj lahko pricakujem v takem primeru? In kaj lahko naredim sam za lajsanje ali odpravo vrtenja v glavi? In kako bi vplivala zamenjava osebnega zdravnika med postopkom na zzzs. Mi lahko svetujete kaksna samoplacniska zdravila? Od svojega zdravnika sem dobil samo helex… Lp.

Spoštovani,

ali lahko napišete, kakšni so bili rezultati preiskav ravnotežja (meritev) in kakšen je izvid MRI glave?
Ali so vam naredili tudi provokacijske manevre za ugotovitev BPPV (benignega paroksizmalnega pozicijskega vertiga)?

Vzrok je lahko tudi v vratni hrbtenici – degeneracija medvretenčnega diskusa ali nateg vratnih mišic pri nihajni poškodbi ali prisilna drža vratu in glave pri delu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close