Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dolgotrajna viroza, Vrocina, 13 mesecnik

Dolgotrajna viroza, Vrocina, 13 mesecnik

Pozdravljeni,

Puncka, stara 13 mesecev je imela (nepotrjeno, le na podlagi klinicnih znakov) 3 tedne nazaj adenovirozo. Po tem casu se je vrnila v vrtec, zbolela brez vrocine, stoje prebolela prehlad, ki je trajal cca 1 teden. Po enem tednu, ko so se prehladni znaki umirili, sluz zgostila, pa je dobila vrocino. V nedeljo najvec 38.6 v usesu, v ponedeljek 37.9 v usesu, danes kratek cas 37.7 max v usesu. Sicer je bolj sitna (pripisujem tudi zobkom in temu, da je zaprta v hisi) ampak ima apetit, pocuti se ok, zdravnica pravi, da so pljuca, uhice, grlo bp.

Zakaj bi do tega lahko prislo? Zdravnica pravi, da se je telo borilo in stoje prebolevalo, na koncu pa zakuhalo, da bi virus unicilo. Da je relativno normalen potek.

Sluz v nosu je svetlo rumena in zelo gosta.

 

Prosim za odgovor.

 

Na primarni ravni adenoviroze ne  potrjujemo z brisom, pač pa se za diagnozo odločimo po tipični klinični sliki.

Če je otrok v vrtcu, je pogosto obolevanje, dobesedno prehajanje iz ene v drugo virozo, povsem razumljivo in pogosto. Je pa tudi res, da adenoviroza, ko jo prvipč prebolevamo, lahko poteka z vmesnimi izboljšanji in ponovnimi znaki (vročina, driska, vnete oči ali prehloadni znaki).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close