Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Dolgoletno jemanje kontracepcijskih tablet

Dolgoletno jemanje kontracepcijskih tablet

Pozdravljeni!
Stara sem 30 in jemljem kontracepskijske tablete že od najstniških let.
Zanima me po kolikih letih je priporočljivo nehati jemati tabletke.
Moja ginekologinja pravi, da jih lahko jemljem brez problemov celo življenje. Je temu res tako?
Prebrala sem tudi, da ni treba med vsakih paketom narediti 7 dnevno pavzo, ampak lahko nadaljujem z naslednjim paketkom in nimam vmes menstruacije. Kako pogosto je to še ok početi?
Rada bi nehala jemati tabletke in vstavila maternični vložek, mi ga pa nočejo vstaviti ker nisem imela otrok. Ali kdo ve kje bi se to dalo kljub temu opraviti? Otrok si ne želim.
Hvala za odgovore!

Pozdravljeni!

KT lahko jemljete, dokler vam ustreza oz. jih potrebujete. Pavze tudi niso nujno potrebne, jih pa ženske večinoma delajo, da imajo občutek, da so dobile menstruacijo, da se “očistijo”, kot dokaz, da niso noseče. Predvsem v skandinavskih deželah so precej navajeni na ti. tricikliranje, torej 3 mesece brez premora, nato premor za odtegnitveno krvavitev.

Matjaž

malo me vseeno skrbi, ker sem zasledila več zgodb kjer imajo ženske zaradi KT težave z jetri in tudi tumore na jetrih. mislite, da je moja skrb odveč? če bom morala čakati do 35 leta, da mi dovolijo na sterilizacijo, bom namreč jemala KT še 5 let, kar ni malo…

Vsake toliko se lahko naredijo “jetrni testi” in se potem odločite skupaj z zdravnikom. Ali pa uporabljate kondome…

Matjaž

New Report

Close