Najdi forum

Doksivibra

Pozdravljeni.

Ginekologinja mi je vzela 2 brisa, en za bakterije in enega za spb. Domov sem dobila izvid samo za en bris.

Mikroskopski preparat:

Clue celice 1+

Glive kvasovke 0

Nugentov seštevek 8

Aerobna kultura:

1. Gardnerella vaginalis +++

2. Mešana vaginalna flora ++

Predpisala mi je Doksivibro tablete 100mg in fluomizin vaginalete. Zdaj pa berem, da je doksivibra za spb. Nisem dobila mogoče izvida za spb? Ali zakaj doksivibra, če je samo gardnerella? Po telefonu mi tudi ni nič omenila, da bi se moral partner zdraviti. Kako pa je z dojenjem 2 letnika, glede na doksivibro,?

Hvala za odgovor in pojasnila. Saj bom probala poklicati še, ampak jih težko dobim na telefon, ko jih dobim, me pa sestra odpravi.

Pozdravljeni,

izvid, ki ste ga prejeli, nima podatka o SPB. Fluomizin predpišemo za zdravljenje Gardnerelle. Zakaj ste dobili Doksivibro, ne vem, sklepam, da zato, ker je v brisu za SPB tudi prisotna neka bakterija. Doksivibra je kontraindicirana med dojenjem.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

Hvala za odgovor.

Je mogoče kakšen drug antibiotik še primeren? Da bi ga zamenjala, ker dojim.

S katerim antibiotikom pa lahko zamenja Doksivibro, ker dojim?

Je možno, da sem imela kako spb že ob IVF? Ker sem dala kri za spb pred postopkom, samo ne spomnim se, na kaj vse so testirali.

Spoštovani,

ker ne poznam izvida, ne morem povedati, s katerim antibiotikom bi lahko zamenjali Doksivibro.

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

Pozdravljeni,

danes sem dobila odgovor, da sem pozitivna na ureoplazmo. Sedaj imam predpisan Metronidazol vaginalete. Je to sploh za ureoplazmo, ali spet ni bilo dobre predaje med sestro in dr, pa mi je predpisala za gardnerello?

Hvala

Pozdravljeni,

metronidazol predpišemo pri Gardnerelli, Doksivibro pa pri Ureaplazmi.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

Meni so predpisali Doksivibro a se jo bojim jemati. Imam namrec Ureaplasmo. Saj sem srcni bolnik. Ali je to zdravilo varno? Bojim se da bi se mi kaj hudega zgodilo.

Prosim za pomoc

Pozdravljeni,

zdravilo je varno, zato kar brez strahu pričnite z jemanjem.

Lep pozdrav,

New Report

Close