Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Dokončno nad maščobo in kilograme!

Dokončno nad maščobo in kilograme!

Pozdravljene,

že od mladih let sem se borila z odvečnimi kilogrami. Čez osnovno šolo sem se zelo redila. V 8. razredu sem imela že 90 kg. Imela sem čustvene težave zaradi tragedije v družini, zato so mi šle kile še bolj hitro gor, ker sem se tolažila s hrano. Takrat sem se odločila, da tako več ne gre naprej, si razjasnila, da to ne pelje nikamor, gnusila sem se sama sebi. Tudi v družbi se nisem počutila prijetno, saj sem bila zelo debela in nesamozavestna. Spremenila sem prehrano. Najprej sem šla na dieto kemičnega razkroja, katere se nisem držala popolnoma točno, ampak kile so kar puhtele dol. Iz 90kg sem prišla na 80kg. Kupila sem si še sobno kolo in nekajkrat na teden odkolesarila 1 uro, včasih pol ure, kolikor sem zmogla. Sladkarije sem jedla vseeno, ampak v malih količinah. Diet kmalu več nisem zdržala, saj sem postala obsedena, da se jih moram točno držati in spila 4L vode v enem dnevu – drug dan omedlela.. zato sem nehala z dieto in preklopila na zdrav način življenja (solate, pišč. file, zelenjava, sadje, polnozrnati izdelki itd.) in 2L ali 2,5L vode na dan. Vse to pri 14ih letih. V 2 letih sem shujšala na najmanj 60 kg. Zdaj sem zelo žalostna saj jih imam danes pri svojih 19ih letih ene 64.. in imam še kar nekaj maščobic na telesu. Že 2 leti se spravljam na svoj 2 projekt, utrditi telo in živeti zdravo – ampak vse pogosteje posegam po fast foodu in sladkem, kar ne morem se upreti. Vem, da imam v glavi razčiščeno, da se ne smem nazaj zrediti ampak si pravim, da od nekaj kosov pice ne bom debela.. in se potem obtožujem, po vsakem nezdravem obroku.. Torej, danes na ponedeljek sem sprejela dokončno odločitev, da je temu konec in želim shujšati vsaj še ene 5kg ali malo več, oziroma da izgubim še čimveč maščobe. Torej moje mere so 168 cm in 64 kg. Rada bi prišla na ene 58 kilc. 🙂
Prosim, če še katera hujša, da se tu gor spodbujamo in pišemo, kaj jemo, mere, željeni kilogrami itd.. da bo lažje in da bo neka motivacija. 🙂 lep pozdrav, vztrajna.

Pozdravljeni,

vidim da ni nobenega odziva. 🙁 no, da napišem kaj sem jedla včeraj in danes. Vse kar pečem, pečem na olivnem olju.

Ponedeljek:
– kosmiči, mleko
– kivi
– polnozrnate testenine z zelenjavno omako (bučke, paradižnik, šampinjoni, zelena in rdeča paprika, curry začimba) in zelena solata
– jabolko
– paradižnik, rdeča paprika, pečen pišč. file na olivnem olju, skuta, en košček polnozrnatega kruha z lanenim semenom

Torek: (zaenkrat sem pojedla le zajtrk, ampak že vem kaj bom pojedla vnaprej, tako da pišem):

– ovseni kosmiči popečeni z žličko rjavega sladkorja, narezana banana in mali MU grški jogurt (vse skupaj kot musliji)
– kivi
– isto kot včeraj za kosilo, kar je ostaloo (polnozrnate testenine z zelenjavno omako)
– jabolko
– malo skute in paradižnika

Oba dni pridno telovadila na sobnem kolesu, danes odpade vse, saj imam menstruacijo, ki je zelo boleča.. torej, to je to za danes, upam, da se katera najde in se spodbujamo. 🙂 lep pozdrav, vztrajna

Oj. Spodaj so že tri teme odprte s podobno tematiko, pa je že zdaj kar težko sledit … Spremljanje napredka je itak že cel roman, drugi dve sta novejši. Tako da se vključi tja, imamo ganc iste probleme kot ti.

New Report

Close