Dojenje
Pozdravljeni,
imamo 11 dni staro punčko, ki je rojena v 36 tednu. Glede na to, da sem prvega otroka dojila 13 mesecev upam, da bom tudi našo malo punčko. V bolnici so mi jo kar zalivali z mlekom, medtem, ko sem se jaz čez dan trudila, da čimprej osvojiva dojenje. Bila je lena, zaspana, imela je tudi močno zlatenico.
Doma sva z dojenjem nadaljevali. Sicer mi je velkokrat zaspala, vendar se je po dveh urah zbudila in sva nadaljevali.
Pri prvem tehtanju sva z patronažno ugotovili, da tehta isto kot takrat, ko sva prišli iz bolnice. Predlagala je dodatek.
Z dojenjem nadaljujeva, vsak dan bojše. Ali je potreben dodatek? Nad njim ni preveč navdušena.
Hvala za odgovor
Pozdravljena,
tudi mi imamo enak problem. Naša se je rodila kar precej težka 4700 g in ker ni napredovala mi je patronažna svetovala dodatek. Sicer se dojiva, vendar dodatku nisem ravno naklonjena.
Glede na to, da je tvoje sporočilo že staro, mi prosim povej, kako ste rešili situacijo.
Hvala za odgovor
Kako je z zlatenico? Meni so rekli, da mora zaradi zlatenice, bilirubin je imel max. 305, redno in dovolj jesti, saj s tem odvaja “strupe”. Mi2 sva šla domov šesti dan in še doma je bil kar dolgo rumenokožec, zato nisem pomišljala, ko sem mu dala dodatek.
Pozdravljene,
danes je moja hčerka stara pet tednov in 4 dni, ter jo vse obroke dojim. Je živahna, sedaj že malce klepetava.
Zaradi sitnosti z patronažno sem si kupila tehtnico za tehtanje otrok. Pred vsakim obrokom sem jo stehtala in potem ko se je najedla. Pojedla je med 45 in 100 ml. Po mojem je to dovolj saj je ob prihodu domov tehtala 2780 g, danes pa tehta 3980 g. Dodatkov ji kasneje nisem več dajala, razen sedaj ji dam malce čaja ( nekaj kavnih žličk), da se odžeja.
Pri prvem pregledu pri pedijatrinji je bila še rumena v očeh. Rekla mi je, da naj še kaka dva tedna počakam in če se ne bo spremenilo, pa se naj oglasim. Sedaj ko se je spremenilo vreme na lepo-sončno sva veliko zunaj, tako, da upam, da bova to zlatenico “zažgali”.
Glede na to, da je naša punca zelo živahen otrok, je pediatrinja rekla, da ni neke pojazni, da ima zlatenica ” moč”.
Vztrajajte pri dojenju. Iz izkušenj vam povem, da je to “inekcija zdravja” za vso življenje.
Forum je zaprt za komentiranje.