Najdi forum

dojenje ponoči

Imam leto dni starega fantka in še vedno se v obojestransko zadovoljstvo dojiva zjutraj in zvečer. Do tu vse lepo in prav. Sedaj pa se že nekaj časa pogosteje zbuja tudi ponoči in se izrecno hoče dojiti. Tudi na 2 uri. Prej je morda le vstal 2x na noč in se po minutki ulegel nazaj in zaspal. Vem, da pri enem letu že zdavnaj ne potrebuje več nočnega hranjenja. Ker spimo v isti sobi in sem že nazaj v službi, to postaja kar problematično. Poleg tega sem sedaj ponovno noseča 5 tednov in ne vem, kako dolgo bom še lahko dojila.
Zato me zanimajo vaši nasveti in izkušnje. Morda bi pomagalo malo čaja, a dvomim, saj ni nikoli pil po steklenički, (od 9.meseca uporabljamo slamico, sedaj kozarec) to pa se mi ne zdi uporabno sredi noči.
Kako ga odvaditi nočnega dojenja, ignorirati ga ne moremo, je preglasen!?

Hvala za odgovore.

pozdravljena Marija ,

mogoče pa tvoj malček želi ponoči ‘nadoknaditi’ tiste ure, ko si ti v službi. Za malčka je velik stres, da kar na enkrat ‘izgubi’ mamico za pol dneva. Kaj pa če bi nekaj časa spali v isti ( zakonski ) postelji ?? Samo predlog … mali bi te čutil ob sebi in se mogoče ne bi želel ves čas dojiti, ti pa bi v miru prespala noč.

Če je nočno dojenje že pred časom opustil, mislim da ni kar naenkrat ponoči spet lačen, po moje je psiha.

lp, Barbara.

Draga Marija!

Pred časom sem v neki strokovni literaturi (morda v Mami, Malčku?) brala, da imajo dojenčki izredno močno razvito čutilo za vonj. Doječim mamicam, ki so imele težave z nespečnostjo svojih otrok so svetovali, naj ponoči otroke potolažijo očetje, prav zaradi materinega vonja po mleku.

Če imate takšne pogoje, bi bilo morda vredno poskusiti!

Lp,
Darja

P.S. Dojila sem 15 mesecev, s 3 meseci smo našo punčko dali v svojo sobo in do danes še nismo “dežurali” zaradi nespečnosti.

Morda boš našla kak pameten nasvet v knjigi Otrok od rojstva do šole, Penelope Leach. Na žalost se je v knjigarnah ne dobi več, zato pa jo morajo imeti v vsaki knjižnici. Srečno!

Tudi jaz imam popolnoma idantičen primer s svojo 14 mesecev staro hčerkico. Zdajle je eno obdobje že kar lepo spala, zbudila se je 1x do 2x na noč, zadnje dni bi pa se cele noči dojila. Je tudi nasplošno bolj razdražljiva in občutljiva, sem pa v službi že dva meseca in se je v vrtec lepo uvedla. Je pa trenutno v fazi, ko ji lezejo ven štirje novi zobki. Ne vem, morda je v tem težava.

Čestitam za novo nosečnost, tudi jaz bi šla po vaših stopinjah, vendar še vedno nimam menstruacije. Kdaj se vam je pa to uredilo?

Lep pozdrav, Nina

Morda so bili res le zobki, sedaj se že manj zbuja in v roku 1-2 minut se uleže (vedno namreč vstane) nazaj in zaspi do 7h. Nato ga vzamem k sebi in se, sedaj le še zjutraj, podojiva. Se pa res pozna kako se tega bolj zaveda, saj bi mi najraje kar pižamo odtrgal, če mu hitro ne ponudim.

Kar se tiče menstruacije, sem jo dobila po 5 mesecih, najprej je bila bolj neredna, saj dojenje ponavadi vsaj malo vpliva tudi na to. Nosečnost pa me je pravzaprav malo prehitela, saj sem ravno hotela zamenjati službo. Bo že.

lp

New Report

Close