Najdi forum

dojenje po flaški

Spoštovana Karmen,

jaz sem tista vaša soimenjakinja. Spomnim se, kako sem vas obupana nekaj dni po porodu spraševala kako je z dojenjem in protibolečinskimi sredstvi in se spomim res prijazne pomoči. No od takrat je minilo že 3 mesece in moj Maks je postal že velik fantič.

Tako velik, da me je pediatrinja kregala, da ga preveč hranim. Rodil se je pri 36. tednih z 3120 g, sedaj po treh mesecih pa jih ima 8100 g. Iz različnih razlogov sva pristala pri “dojenju po flaški”. Ni mi težko stiskati mleka s črpalko in imam ga dovolj, moj Maks pa res veliko je: 7 do 10 krat na dan po 130 do 180 ml. Ali res lahko “preveč” poje, ker se hrani po flaški in mu ni treba vleči? Ali bi mu res morala po navodilu pediatrije odvzeti nočne obroke (še vedno se namreč hrani tudi ponoči vsake 2 do 3 ure)?

Cenim vaše mnenje, zato prosim zanj in vas lepo pozdravljm.

Odgovor na vaše vprašanje je bolj kompleksen, zato potrebujem malce več časa, da prebrskam literaturo, vsekakor pa vam svetujem temeljit pogovor s pediatrinjo.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

New Report

Close