Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Dojenje in protibolecinske tablete

Dojenje in protibolecinske tablete

Spoštovani!

Na vas se obračam ker do sedaj dobivam različne informacije glede uporabe protibolečinskih tablet tekom dojenja.

Imam 9 mesečnega dojenčka, ki ga polno dojim. Pred 2 meseci so se mi vrnili nazaj migrenski napadi katerih nisem imela od zanositve naprej. Farmacevt v lekarni, osebni zdravnik in nevrolog so mi odsvetovali protibolecinske tablete tekom dojenja, razen Lekadola katerega pa nima smisla jemati ob migrenah ker ne pomaga. Ob migrenskem napadu sem “rastlina”, ležim in bruham 2-3 dni, nisem sposobna poskrbeti za otroka, ne zmorem jesti niti piti, nazadnje sem bila na urgenci sprejeta zaradi dehidracije od bruhanja. Tudi tam so mi dali samo Lekadol. Zanima me ali lahko vzamem ko začutim da prihaja migrena Nalgesin ali Ibubel kljub dojenju? Strah me je naslednjega napada in ne vidim smisla v temu trpljenju, v kolikor ena tableta 1x do 2x na mesec ne predstavlja vecje ogrozenosti za dojencka.

Lep pozdrav,

Jasmina

Spoštovani,

vi kar brez skrbi vzemite Nalgesin ali Ibubel. Ga dajemo tudi po porodu ali po CR, čeprav ženska doji. Sploh če gre le za eno ali dve tableti na daljši čas.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close