dojenje in hujšanje
prvič pišem na tem forumu sem pa že veliko prebrala. Zanima p ame tema katero sem vpisala pod naslov sporočila.
Torej nekaj linkov nazaj sem tudi že prebrala o tem pa zanima naslednje rada bi kot veste shujšala in sicer pred pordom sem imela 55kg med nosečnostjo sem se zredila za 20kg sedaj jih imam 65kg – tri tedne po porodu…
Hotela sem začeti z dieto in telovadbo pa da nebi škodovala naši mali štručki sems e obrnila na vas…
Dieta pa bi zgledala takole zajtrk sadje, kosilo juha, meso in zelenjava, malica sadje ali jogurt, večerja meso ali jajca ali jogurt….
Zanima me če je to prehuda dieta za doječp mater?
Kaj se lahko zgodi z otrokom če hujšaš več ko 1/2 kg na teden in se v krvni obtok sprožijo razni strupi kot so pesticidi ki se nahajajo v maščobi…..kakšne so posledice če so?
Torej po starih postih sem ugotovila da predlagate počasno shujševalno kuro kar pomeni ne več kot 1/2kg na teden, mene pa zanima kaj se zgodi če hujšaš hitreje in gre več kot 1/2kg na teden dol…
Že v naprej vam hvala za odgovore, če me bo še kaj zanimalo se zopet oglasim….
Mami,
Sama sem pred zanositvijo drugega otroka imela 58 kg, po prihodu iz porodnišnice jih je ostalo 66. Po šestih do osmih (ne vem več točno) mesecih sem prišla na svojo težo, toda brez kakršnekoli kure.
Pa nisem tiste sorte, ki bi se lahko kar brez skrbi “nažirala”. Kar paziti sem morala (NE med nosečnostjo:) in ne v času dojenja):), in kar hitro se mi nabere kakšna kilca, sploh po 30 letu. Meni se je zdelo prav fajn, da sem v času dojenja lahko jedla prav vse in v večji količini kot sicer. Res je tudi , da nisem preveč navdušena nad sladicami in tesetninami, toda vse ostalo da. Niti se nisem kar naprej tehtala, toda vidno so mi postajala stara oblačila prav oz. me niso tiščala:)))
Rada bi te spomnila, da je tvoja odločitev(po moje) prenagljena.
Prišla si iz porodnišnice , počutiš se se bolje , pogledaš se v ogledalo in: razočaranje. Toda draga mami, saj si šele tri tedne po porodu, nikar se že ne obremenjuj. Saj boš rezultate kmalu videla , kakšen mesec pa le počakaj.Za pijačo predlagam nasladkan čaj ali kompot , sicer pa raznoliko prehrano.
Lep pozdrav
nikar ne prehitevaj – v nekaj mesecih boš imela spet svojo težo – jaz imam štiri mesece po porodu 1 kilo manj kot pred nosečostjo – in moram reči, da kar uživam v tem, da mi ni treba paziti koliko pojem, teža gre pa kar dol- tri tedne po porodu sem bila pa še precj fuč in predvidevam, da si tudi ti (čeprav se tega mogoče ne zavedaš) – zato je to precej neprimeren čas za hujšanje, posebno, ker se bo vse skupaj kmalu uredilo kar samo od sebe – vsaj pri meni je bilo tako
lo, tina
Draga Mami,
vaše vprašanje sem posredovala dr. Mateji Hafner, ki se profesionalno ukvarja s hujšanjem.
Vsak strokovnjak vam bo povedal, da NOBENO hujšanje (ne samo v času dojenja), ki je večje od pol kilograma na teden ni zdravo.
Kljub temu, da se ob prehitrem hujšanju izločajo v mleko strupene snovi, ki so bile vezane v materinem telesu, je tveganje NEDOJENJA še vedno večje. Podobno kot velja za matere kadilke.