Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija dojenje in alergija?

dojenje in alergija?

Pozdravljeni!
Sem alergik (pršice, trave, živ. dlaka, breza, ambrozija) ter imam alergijsko astmo in seneni nahod. Imam 6 mes. starega dojenčka(ki ima blago obliko atop. dermatisa) pa me zanima ali je glede na moje alergije sploh dobro, da ga dojim več kot 6 mesecev, kajti pred časom sem v neki reviji zasledila, da ni preveč dobro, če alergiki dojijo dlje. Je res kaj na tem ali je bil to le trač? Najlepše se Vam zahvaljujem za odgovor ter Vas lepo pozdravljam.

Na to vprašanje ti bo najbolje odgovorila Karmen Mlinar na forumu Dojenje . Tudi ona in eden njen otrok sta alergika.

L.P.

ne vem kje si to prebrala, jaz to prvič slišim. v tolažbo sama sem bila v času pred nosečnostjo znano alergična na CP in sem kljub vsemu dojila. ne nazadnje ni šlo za nobeno prehrambeno alergijo. hči je sicer vseeno alergična na prehrambene alergene vendar to ni bilo pridobljeno z dojenjem, kvečemu je imela dedno predispozicijo.

pa tudi je nekje bila zabeležena formula dedovanja alergij, oz. ne formula, nekako tako je bilo napisano: da ne bi napamet o tem koliko % možnosti ima otrok če je eden od strašev alergičen, koliko če sta oba in koliko še zraven če je še kdo od širše družine. to sme prebrala v neki knjigi samo ne sprašuj v kateri ker je tega že preveč časa. no pri nas s eje ta seštevek izšel.

New Report

Close