Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dojenje

dojenje

Mene pa zanima ena stvar..pravijo da jer za dojenje super pivo-b-komplex in zdaj me zanima, a se sme spit en mali kozarec piva, če dojiš…skrbi me seveda alkohol…

Kako pa je z vsebnostjo b-komplexa pri non-alcohol pivu…

Da ne bo pomote…pod nobenim pogojem ne bi ogrozila zdravja otroka, le zanima me.

Hvala, lp

Draga reka,
res sem tudi jaz to slišala, prav veliko mamic, predvsem pa babic vam bo to svetovalo. Ampak, kakor vse dobre reči v življenju, vam bo uradna medicina rekla, da to ni res.
Mislim, da vam 2 dcl piva ne bo škodilo, če pa slučajno res pospeši mlečnost, pa toliko boljše.
Za vsebnost vit. B skupine v nealkoholnem pivu bi morda pogledali in primerjali obe vrsti piva, kajti tega ne vem povedati.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Če spijem dcl ali 2dcl piva…a ne pride alkohol v mleko?

Hvala za odgovor.

Bom verjetno kar na vodi ostala:-)

Lp

Seveda, reka,
nekaj malega alkohola se izloči v mleko. Običajno med 5 in 10 % materine doze pride v mleko. Če npr. v 2 dcl piva popijete 1 ml alkohola (čisto izmislila sem si), bo otrok dobil do 0,1 ml alkohola.

Voda bo čisto v redu.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close