Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja dojenčku se tresejo roke

dojenčku se tresejo roke

Imamo dojenčka starega tri mesece. Nosečnost in porad sta potekala normalno, brez težav. Otrok se lepo razvija, skrbi pa nas, ker je zelo plašljiv. Zelo se ustraši vsakega hrupa, hitre kretnje in podobno. Ko se prične jokati ali če je utrujen in razburjen, se mu pričnejo precej tresti roke. Z ženo sva zaradi tega tresenja rok zbegana in ne veva ali je z otrokom kaj narobe ali pa je to le neka prehodna motnja. Če je kdo imel podobne težave, bi bil hvaležen za odgovor.

Tresenje rok je po vsej verjetnosti prehodna motnja, lahko pa se pojavi drugačna in nato zopet drugačna…… Po vsej verjetnosti je to zelo občutljiv otrok, ki bo težje prenašal stresne situacije. Tak otrok potrebuje več topline in mirno okolje v katerem bo odraščal. Imamo deklico, ki je znake občutljivosti pokazala že kot dojenčica. Odrašča v relativno mirnem okolju pa vendar se izredno hitro prestraši in panično odreagira, kljub temu da nima slabih izkušenj in je nikoli nihče ni strašil. Tako sem prišla do ugotovitve, da se rodimo z določenim karakterjem.
Torej vaš dojenček se prestraši (najbrž še nima slabih izkušenje), drugega dojenčka pa hrup razveseli in se začne smejati. To je prirojeno. Z vašim dojenčkom bodite kar se da previdni in nežni in mu dovolite da se čustveno izraža.
Občutljivejši otroci so tudi nagnjeni k alergijam, astmam …. no nočem strašiti!!!
Najbrž bo zahteven otrok z močno potrebo po čustveni in telesni bližni.

Imava dojenčico staro 3.5 meseca in opažava, da kadar se ali nečesa zelo razveseli ali ji nekaj ni preveč všeč, prične močno tresti, še posebej roke s katerimi pri tem močno maha naprej, nazaj. Drugače je popolnoma zdrava, lepo se odziva na okolico, neverjetno veliko se “pogovarja” in smeji, spi malo manj kot naj bi otroci pri njeni starosti in tudi ne poje v enem obroku 180 ml kot naj bi ampak vsakič po 60ml na cca 2. uri. Le redkokdaj poje 90 ali 110 ml. Mamica malo doji več pa jo hranimo z umetnim mlekom Novalak IT1.

Hvala v naprej.

Ali se trese med jokom ali po tem ko je otrok pomirjen? Med jokom ni nič narobe, sej se napenja in krči mišice.
Naša punčka je bila zelo podobna, boh ne dej da bi nenadno kej naglas rekel, kihnil, se odkašljal, to je bil jok tak, da ji je sapo vzelo.Vsakega nenadnega hrupa se je ustrašila in kčevito zajokala. Mi smo na koncu hodili po prstih in govorili zelo potiho. Kasneje se je malo navadila, ko je začela bolj zaznavati. Sicer naša se še vedno zdrzne, če jo kak nenaden močan hrup prestraši, tudi še vedno se zdrzne na kihanje in odkašljevnje…. vednar ne joka.
Meni so rekli, da sem se med nosečnostjo bala, da sem doživljala nek strah in stres…. to je tudi res, službo sem zgubila in imela opravke na sodišču. Grozna izkušnja.

Ste morda kadili ali pili vino med nosečnostjo ali pa v času dojenja? Po tem se tresejo roke, tudi starejšim.

New Report

Close