Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija dojenčkova koža

dojenčkova koža

Spoštovani,

Sem mamica 3 mesečne dojenčice. Pred 4 tedni so se ji v predelu kolen pojavili fleki. Najprej so izgledali kot suha koža -predvidevala sem, da so jo ogulile pleničke (široko povijanje), toda fleki so postajali vse bolj rdeči in izsušeni, razširili pa so se od kolen navzdol proti gležnjem, nad popkom navzgor po trebušku in prsnem košu, po obeh ličkih, sencah in po čelu. Fleki so skorajda simetrični, nimam občutka, da bi jo srbeli, morda le po ličkih. Mazala sem jih najprej z oljčnim oljem (lekarniško), nato s kremo Mustela (samo po obrazku), sedaj uporabljam Weledino kremo za dojenčke iz ognjiča, ker menda ne vsebuje nobenih konzervansov, dišav itd.
Pomagalo ni nič od naštetega. Opazila sem, da se stanje še poslabša, ko punčko kopam. Že v vodi fleki pordečijo, ponoči se sicer umirijo, izginejo pa ne. Kožica je v predelu teh flekov še vedno hrapava in kot rečeno izsušena. Naj povem še, da jo polno dojim, da zelo pazim tudi na svojo prehrano, da vsa njena oblačila in pleničke perem brez mehčalca in dvakrat spahnjujem.

Kaj menite, da lahko še storim, da se bo hčerkina koža normalizirala?
Za vašo pomoč se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

V.

Pozdrav!

V kolikor gre za začetne spremembe v smislu atopičnega dermatitisa bi svetoval , da pokažete spremembe pediatru, ki se bo odločil za terapijo, če samo negovalne stvari niso dovolj.

Kaj več pa težko svetujem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close