Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Dojenčkov sluh in letalo

Dojenčkov sluh in letalo

Spoštovani!

Z 2,5 mesečno dojenčico bom z letalom potovala iz Evrope v Ameriko. Na spletu sem prebrala, da se mora dojenček pri vzletu in pristanku dojiti, da lažje izenači pritisk.

Ker me zelo skrbi za sluh dojenčice, bi vas prosila, če mi lahko poveste, kako nevaren je polet z letalom za tako majhne dojenčke, kako jim lahko (če dojenje v času vzleta in pristanka ne uspe) drugače pomagamo (bi npr. zadostovalo, če ima v ustih samo dudo (brez tekočine)) in do kakšnih poškodb sluha lahko pride. Lahko res poči bobnič in otrok ogluši?

Za informacije se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav.

Spoštovani,

za izenačevanje pritiska je najbolj učinkovito požiranje (sline ali tekočine). Če izenačevanje ne uspe, se najprej pojavi huda bolečina, šele v skrajnem primeru poči bobnič in tudi nekaj krvnih žil. Sluh je ob počenem bobniču precej slabši, skoraj nikoli pa se hkrati ne pojavi popolna gluhost.

Če je otrok prehlajen, naj 1/2 ure prej dobi v nosnici dekongestivne kapljice (Operil ali Olynth ali podobno). Torej se potrduite za dojenje 🙂

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close