dojenčkov sluh
Pozdravljeni,
doma imamo še ne dvomesečnega dojenčka. Že kmalu po prihodu iz porodnišnice se je prehladil, diha sicer čez nosek, vendar mu stalno, tudi po 5x dnevno čistimo nos s fiziološko. Čistim mu v ležečem položaju, potem potegnem ven s pumpico oz. ko je imel “polno grlo”, je sluz tudi izbruhal. Ven je prišlo kar precej sluzi, sedaj je že bolje, slzu skorajda ni, hrope le iz grla.
Sem pa pred nekaj dnevi ugotovila, da fantek čisto nič ne sliši. Ne gleda v obraz, če se z njim pogovarjamo, ne reagira na ropotuljico ob ušesu, v rahlem dremežu sem mu zaploskala tik ob ušeskih, nobene reakcije.
Fantek je sicer imel test sluha v porodnišnici in naj bi slišal in tudi prve tedne po prihodu domov se je večkrat zdrznil ob nenadnem hrupu, tudi “pogovarjal” se je že. Sedaj je čisto odsoten…
Pediatrinja mu je pred tednom dni pogledala ušeska, ki so še vedno rdečkasta, vročine nima, tudi drugih nenavadnih znakov ne. Dogovorjeni sva, da opazujem dalje, rekla je, da tako malemu itak še ni ne bi nič delali.
Kaj mi lahko svetujete, kaj bi to bilo? Bi morala že kaj ukrepati? Sem mu morda s pumpico kaj poškodovala, morda povzročila pritisk v ušesih???
Hvala vnaprej za odgovor!