Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dojenček zvečer ne zaspi

Dojenček zvečer ne zaspi

 

Pozdravljeni,

imam 4 mesece staro hcerko, ki ob vecerih nikakor ne zaspi. Vsak vecer imamo vecerno rutino (kopanje, sveza plenicka, pizamica). Nato z njo odidem v temno spalnico (prizgano imam samo nocno lucko) jo podojim in nato poskusam uspavat v posteljici/na rokah/ob hoji. V posteljici rada postane histericna (za dnevne pocitke brez problema zaspi v posteljici) Uspavanje je vsak vecer neuspesno. Dojencek je razposajen kakor da smo sredi dneva. Nato mine ze 2-3h in jo ponovno podojim in takrat zaspi ob dojki ali pa budno prestavim v posteljico kjer zaspi. Ko zaspi je ura med 23-24. Vsak vecer ista zgodba, ceprav de trudimo da bi zaspala med 19-20 uro. Z mozem sva poskusila ze vse, od tega da sem z dojencico sama v spalnici, da je samo on z njo, da smo vsi skupaj v temi in tisini. Nikakor je ne morava uspavati pred 23 uro. Prosila bi kaksen nasvet kako naj jo prepricava da zaspi prej. Zdi se mi, da je nekako ponotranjila, da mora zaspat med 23-24 uro. Kako naj to spremeniva? 

Dojencica spi v obposteljni posteljici v najini spalnici. Ko zaspi, skoraj vedno spi do jutra do 8/9 ure. Hecava se, da se nama s svojo pridnostjo oddolzi za pester vecer. 

Vnaprej hvala za kakrsenkoli nasvet kako jo prepricati da zaspi prej. 

Lep pozdrav, Maja 

Poskusite jo še pred dojenjem zaviti v lahno odejico.

Sicer ima očitno trenutno takšen ritem, da ima “planirano” nočno spanje od 23.ure dalje, kar ni nič neobičajnega. Dojenček si še ureja ritem spanja, držim pesti, da bo uro uspavanja spustila za kakšni 2 ali 3 ure bolj zgodaj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close