Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dojencek se tolče in praska po glavi

Dojencek se tolče in praska po glavi

Pozdravljeni, obračam se na vas z vprašanjem, na katerega odgovora ne dobim nikjer. Moj fantek ima 5 mesecev. Že nekje dva meseca, ga ponoči napenja za prdkat. Ko se to dogaja se on premetava, tolče po glavi, menca po očeh..vse to počne v spanju. Takrat ga podojim, kdaj pomaga da se pomiri kdaj pa ne. Kdaj prdne parkart in potem spi naprej. Zjutraj je najhujše. To se dogaja vsako uro ponoči. Se je že malo umirilo, sedaj zadnjih 10 noči pa je grozno. Naj povem, da se tudi čez dan dostikrat menca po očeh, nosku..ne samo kadar je zaspan in dostikrat se praska po glavi in obrazu. Ponoči so rokavicke obvezne.

Nima nobenih izpuščajev. Sama sem na dieti brez mlečnih izdelkov, jajc in sedaj tudi pšenice, ker ima tudi kakec čuden in sicer vedno tekoč, z rjavimi, zelenimi nitkami in sluzjo. Čakamo tudi pregled pri alergologu.

Najbolj ne skrbi to dogajanje ponoči, ki mu ni videti konca.

Začela sem mu dajati spet sabsimplex, probala brez vitamina d.. je vedno isto.

Hvala, lp

po opisu sklepam, da ga srbi, zato nemirno spi in se pravzaprav praska. Pregled pri alergologu je res potreben, pediater pa lahko po posvetu z alergologom poskusno predpiše sredstvo proti alergiji, primerno tej starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close