Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Dojenček padel na nos

Dojenček padel na nos

Pozdravljeni,
pred dvema dnevoma mi je 7-mesečni dojenček padel s postelje na glavo, natančneje na nosek. Postelja je visoka cca 30-40 cm. Ob padcu je glasno zajokal in jokal še kakšnih 15 min preden se je pomiril. Po padcu je bilo na nosku zaznati oteklino in malce krvi v sluzi, ki jo je izločal skozi nosek. Po tem, ko se je pomiril, je bil čisto normalen, kot vsak dan. Tudi ponoči je lepo spal, kot navadno. Nobenega čudnega obnašanja ni bilo zaznati, niti pretirane zaspanosti. Nosek je malo pomodrel in večkrat je poln. S partnerjem sva ga hotela peljati na pregled, vendar so nama starši dejali, da vrjetno ne bo potrebno, ker se otrok čisto normalno obnaša. Mene pa še vedno skrbi, da si ni poškodoval nosek ali mogoče zlomil. Kaj mi svetujete? Še vedno sem vsa iz sebe..

Za odgovor se vnapej zahvaljujem.
Lp

Če ni opaznih posledic, potem že ni kaj hudega! Pri otrocih nosne kosti še niso povsem razvite, so še zelo elastične zato se ne morej ‘zlomiti’. Bodite pozorni ali lahko diha skozi nos, včasih se lahko pokaže oteklina na nosni pregradi, ki je posledica izlitja krvipod sluznico. No, pa ti bi že opazili. Tudi znakov pretresa možganov ne opisujete oz. ste pravilno ugotovili, da jih ni.
Kar mirno, bo vse v redu, starši že vedo…
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close