Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dojenček kašlja

Dojenček kašlja

Pozdravljeni,

Doma imam skoraj 2 meseca starega dojenčka(16.12). Pred tednom dni je dobil rahel prehlad brez vročine, nosek sva čistila redno in z njim ni več problema, tudi doji se normalno. Ostal pa je kašelj. Ne kašlja čez cel dan, dobi nekje 4do 5 “napadov”, ko se ne more odkašljati, takrat se tudi sliši hropenje med dihanjem. Ponoči spi normalno in je tudi drugače še vedno nasmejan fantek. Sama temu nebi niti dala toliko pozornosti, saj sem od starejše hčerke navajena,da se kašelj lahko kar vleče…Pa me je partner spravil v dvom, ker je “raziskoval” po internetu in postavil 100 diagnoz, tudi to da otrok težje diha…Jutri se greva pokazat pediatru pa me vseeno zanima kaj mislite vi? Se lahko spet malo pomirim in je samo posledica prehlada ali pa je pri tako majhnih res vse tako nevarno in pokazatel nečesa bolj konkretnega?

Hvala za odgovor in lep dan

Kašelj, povezan z okužbo zgornjih dihal (običajno navaden prehlad), lahko traja tudi več tednov. Sprva je suh/dražeč, nato preide v sočnega, ko otrok čisti dihalne poti. Ker pa mali dojenček ne zna odhkrati in izkašljati, se kašelj lahko vleče tudi 4-6 tednov po prehladu. Kašelj NI ENAKO TEŽKO DIHANJE. Če ima otrok zamašen nos in/ali ne zna izkašljati sluzi, ob tem pa je razpoložen, nima povečane frekvence dihanja v spanju, ne ugreza jamice pod vratom in medrebrnih prostorov med vdihom, ne slišite piskanja, oteženega izdiha, ne stoka pri izdihu, potem pač to niso znaki težkega dihanja, pač pa le zamašenost dihal, ki jih sam ne zna očsititi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close