dojenček je nizko!
Za mano je 34 tednov nosečnosti in danes mi je ginekolog povedal, da je dojenčkova glavica zelo nizko. Rekel je naj veliko počivam in se izogibam vsakršnemu naporu, da ne bi rodila prezgodaj. Vsaj še tri tedne bi bilo dobro, da ne.
Ima katera s tem izkušnje? Je zelo nevarno, da pride do prezgodnjega poroda? Je tako imela še katera pa je potem res prej rodila?
Res sem malo prestrašena… mogoče zato , ker je bilo do sedaj vse v najlepšem redu…. no, saj tudi zdaj ni panike, samo kakšen nasvet potrebujem!
Tudi jaz imam po izjavi ginekologinje “nizko lego”. Zaradi hudih bolečin v predelu celega trbuha sem že od 22 t. na bolniški (imela morfološki UZ, ga ni mogla v redu naredit, ker je bil otrok tako nizko). Zz ležanjem na hrbtu in podloženimi nogami se je stanje izboljšalo. Vendar je tako, kakor ne pčivam (ležim) čez dan vsaj 6 ur, je kriza, me ponoči tako boli v sp. delu trbuha, da ne spim. Imam pa dejansko ves trebuh spodaj, brcanje oz. premikanje se dogaja vse pod popkom, nikoli višje. Je moja druga nosečnost, že v prvo sem imela nizko, samo so se hujše težave pojavile šele zadnja dva meseca. Rodila sem pa 8 dni pred rokom (ne vem zakaj). Dr. Pušenjak se mi zdi zelo v redu, čeprav mu tega z nizko lego iz lastnih izkušenj ne dam prav. Poznam kar nekaj primerov, ki so tudi “počivale” zaradi nizke lege. Najbrž ne zastonj. Tako, da lepo ubogam pa počivam, ker sem sama ugotovila, da je to potrebno. Sicer sem pa iskala članke od nizke lege že pred časom, pa nisem nikjer našla kaj bolj obširnega napisanega. Ali katera za kaj ve, bi rada prebrala. Lepo se imejte pa Čao.
Dr. Pusenjak tudi prvi, da roditi malo prezgodaj (po dopolnjenem 34. tednu) obicajno ni nic kriticnega. Otrocki naj bi bili ze vecinoma sposobni sami ziveti brez inkubatorja. Rojstvo tri tedne prej se pa itak ne smatra vec za prezgodnjega (vecina otrok se rodi med 37. in 42. tednom, rok je samo povprecje. Torej je NORMALNO, ce rodis v tem obdobju.) Meni osebno se pa zdi, da je psiholosko bolje roditi malo pred rokom, kot pa po njem. Ze zaradi vseh pregledov …
Lp
Alenka