Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dojenček in škrlatinka

Dojenček in škrlatinka

Pozdravljeni,

Žal (žal, ker smo spet bolani) se ponovno obračam na vas in na vašo pomoč. Da ne dolgovezim: 2,5 letni sin in jaz prebolevava streptokokno angino (na antibiotiku od pon. zaradi poz. Strepto testa in seveda vročine,…). Včeraj pa mi je zbolela tudi hčerka (6 mesecev) z vročino, drisko, in izpuščajem (kot rdeči mozoljčki, pikice – najvec po nogah (notranjem delu stegen). Ker danes od jutra ni imela vrocine, je pa se razdražljiva in rahlo slabse ješča me zanima ali naj jo vseeno peljem jutri k njeni zdravnici (danes ne dela) ali ni smiselno glede na to, da je sedaj ze od jutra brez vrocine (Calpol je dobila pred10-imi urami)in najbrž ne gre za škrlatinko ali pač vseeno obstaja možnost? Naj povem, da je razen 2-eh obrokov še vedno dojena in ker sem sama na antibiotiku, bi mogoče tudi to lahko vplivalo na test?

Za odgovor/e se vam najlepse zahvaljujem.
Lep pozdrav.

Streptokok pri dojenčkih lahko povzroča vročinsko bolezen, potreben je pregled pri zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close