Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Dojenček – Allernova, gosta hrana

Dojenček – Allernova, gosta hrana

Pozdravljeni.

Imam 7-mesečnega dojenčka, ki ima alergijo na mleko. Ugotovila sem jo sama, testi je niso pokazali. Trenutno mu dajem zvečer kašice z Allernovo, ampak ga ponoči vse srbi, zbuja se na 1 uro v joku. A je možno, da ne prenaša tega mleka?? Pediatrinja mi je razložila, da je to mleko sicer iz kravjega mleka, ampak da so beljakovine tako razbite, da jih telo ne prepozna kot alergen? Sicer je možno, da je alergičen še na kaj drugega, to bom ugotavljala v naslednjih dneh/tednih.

Sicer sina še dojim, ampak zanima me, kako je z gosto hrano pri alergikih. Če se bo izkazalo, da ne prenaša Allernove, s čim naj mu potem delam kašice? Lahko mu sicer delam na vodi, s sadjem, ampak na ta način vseeno ne bo dobil istih hranil kot z mlekom. Prav tako odpadejo jogurti, smetana, sir ipd. Sicer z dojenjem zaenkrat dobi dovolj, ampak kaj pa potem kasneje, ko bova prenehala?

Živjo!

Tudi jaz imam doma alergika na KM. Kašice sem mu na začetku delala z Allernovo, ampak jih je kmalu začel zavračati, zato sem jih naredila z riževim mlekom.
Sadne kašice mu delam izključno doma, kupim le deserte, ki ne vsebujejo KM.

Moj bo sedaj dopolnil 1 leto in ravno čakam na rezultate krvnih testov. Če bodo negativni, nas čakajo provokacijski testi v bolnici.

Je pa res, da pri nas nismo imeli nobenih izpuščajev ali kakšnih drugih znakov, le zavračal je mleko!

Srečno, verjemi da se zdi težje kot je! Se potem kar navadiš, da mu daješ stvari, ki ne vsebujejo KM.

A potem Allernovo sama kupuješ, če nima dokazane alergije? Sicer ti povrnejo polovico.

lp, Vesna

New Report

Close